Dört firma değişmesine rağmen başlanamayan, 110 kilometreyle Türkiye'nin en uzunlarından birisi olacak Yenicekent İletim Kanalları'nın yapım işinde, kazı çalışması yerine mahkeme ve bürokraside evrak takibi yapılıyor. 1994 yılında yapımına başlanan Cindere Barajı 16 yıl aradan sonra 2010 yılında tamamlandı.
Denizli Merkez Ova'da 108 bin dekar tarım alanı, elektrikli pompa sistemiyle sulanıyor. Binlerce çiftçinin sulama masraflarını yarıya indirecek, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak iki ayrı ihaleyi alan firmalar, şikayet ve mahkeme süreci yüzünden işe başlayamadı. Bu süre zarfında Akköy, Sarayköy ve Buldan ilçeleri, Karakova, Goncalı ve Korucuk mahalleri, Sığma, Duacılı, Pamukkale, Gölemezli ve Aşağışamlı beldeleri, Hasköy, Ada, Beylerbeyi, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Salihağa, Çeltikçi, Yeniköy, Yukarışamlı, Küçükdere, Develi, Çeşmebaşı, Kavakbaşı, Tepeköy ve Mahmutlu köylerinde cazibeli su bekleyen çiftçiler mağdur duruma düştü. DSİ, kanal yapımı için daha önce başlattığı yap-işlet-devret modelinden vazgeçerek kendisi ihale etmesine rağmen kanala itirazlar ve mahkeme süreci dolayısıyla işe başlanamadı. Yüzde 66 kırımla ihale alan firmanın rakibi, 'Bu kadar kırımla bu iş yapılamaz. 'gerekçesiyle Kamu İhale Kurumu (KİK)'na şikayet etti. KİK, şikayeti haklı bularak ihaleyi ikinci firmaya verdi ancak bu defa diğeri konuyu yargıya taşıdı. Böylece işin mahkeme süreci yıllar aldı.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, önümüzdeki pazar günü gelecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sunacakları tek problemin bu olduğunu söyledi. Başkan Zolan, 'Bu sorun, tarımsal açıdan Denizli'nin en önemli sorunudur. Çözümü için Ankara'da Denizli lobisi olarak aşındırmadığımız kapı yok. Konu yargı sürecine takıldığı için yine tıkandı. 'dedi.
Cindere Barajı'nın Kanal İhalesi 9 Yıl Sürdü, Binlerce Çiftçi Mağdur Oldu
Denizli'de 16 yılda tamamlanan Cindere Barajı'ndan sulanacak 108 bin dekar alana cazibeyle su taşıyacak iletim kanallarının yapım ihalesi, dokuz yıldır bürokrasi ve mahkeme süreci sebebiyle tamamlanamadı.