Cindoruk'tan Kılıçdaroğlu'na Yoldaş Göndermesi

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Olağanüstü Kurultay'da kullandığı 'yoldaşlar' kelimesini duyunca irkildiğini belirterek "O söz 12 Eylül'den evvel Türkiye'yi kanlı hale getiren bir düşmanlığı oluşturdu

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Olağanüstü Kurultay'da kullandığı 'yoldaşlar' kelimesini duyunca irkildiğini belirterek "O söz 12 Eylül'den evvel Türkiye'yi kanlı hale getiren bir düşmanlığı oluşturdu. Stalin ve Lenin'in yoldaşı olabilir ama sayın Kılıçdaroğlu'nun yoldaşı olmamalı" dedi. Cindoruk, bir soru üzerine Tansu Çiller'i 10 yıldır görmediğini söyledi.
DP 3. Bursa İl Olagan Genel Kongresi, DP Lideri Hüsamettin Cindoruk'un kalımıyla Fethiye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Çok sayıda delegenin katıldığı kongrede, Mevcut İl Başkanı Abdullah Biçen ve aday Üstün Tunalıgil yarıştı. Partililer, DP lideri Cindoruk'u davul zurnayla karşıladı. Karşılama töreninin ardından kongredeki yerini alan Cindoruk, partililerle tokalaştı ve sohbet etti.
TANSU ÇİLLER'İN RESMİ ALKIŞLANDI
Mevcut İl Başkanı Biçen'in konuşması sırasında barkovizyonda DP'nin slayt gösterisinin sunumu esnasında Tansu Çiller'in fotoğrafı çok sayıda partili tarafından alkışladı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından söz alan Cindoruk, siyasilerin TBMM'nin adabını bozduğunu dile getirdi.
TÜRKİYE TEKSAS MI?
Türkiye'de son dönemlerde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Cindoruk, BDP'nin Diyarbakır'da başlattığı Anayasa Çalıştayını sert bir dille eleştirdi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni bir devlet biçimine ihtiyacı olmadığını kaydeden Cindoruk, şöyle konuştu: "Diyarbakır'da bir çalıştay yapıldı. Tek başlarına katıldılar. Bize bir dayatmada bulundular. Burası Teksas mı? Teksas'ta kovboylar ve silahları vardır. Şartları kabul edilmemesi durumunda kovboylar silahları gösterir. Türkiye'de de olan bu. Yeni bir devlet modelini Türkiye'ye dayatıyorlar. Yeni modeli kabul etmezsek, 15 Mart'ta ateşkesi bozacaklarını söylüyorlar. Bu cumhuriyet gerçeklerine sığıyor mu?
Buna gerek var mı? Bu dayattıkları özerk yönetim nedir? Dünyada olmayan bir model diyorlar. Bir anayasa hukukçusu olarak söylüyorum. Yugoslavya'nın dağılmadan önceki durumu budur. Orada yerel savunma güçleri de vardı. Daha sonra ne oldu. 1989'da 7 devletin olduğu bir Yugoslavya ortaya çıktı. Bana Yugoslavya öncesindeki yönetimi yutturmak isteyenlere sesleniyorum. Bu tekliflerin tümüne karşıyız. Bu çalıştay kararlarına karşı çıkanın arkasında dimdik dururum."
CEZAEVİNDEN PARTİ YÖNETEN TERÖRİST GÖRMEDİM
Terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın hapishaneden parti yönettiğini iddia eden Cindoruk, şunları söyledi: "Cezaevindeki mahkemeleri ve hükümlerini çok iyi biliyorum. Cezaevlerinden örgütü yöneten teröristler olabilir. Ama hapishaneden parti yöneten terörist hiç görmedim. Türkiye'nin birçok değerleri var. Demiryolu istasyonu Bursa'ya gelsin. Ama şehit cenazeleri Bursa'ya gelmesin. Barışmış toplulukları bir arada tutmak kolay değil. Siz niye bizim aramıza nifak sokuyorsunuz. Bu cumhuriyetten
şikayetimiz yok."
DEVLETİN SAHİBİ TÜRK HALKIDIR
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gerçek sahibinin Türk insanı olduğunu kaydeden Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi sokakta ve dağda Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı olanlara sesleniyorum. Türkiye'yi böyle bir sıkıntıya sokamazsınız. Bunu yapamazsınız. Bunu yaparsanız altında kalırsınız. Siz zorla hak alamazsınız. Biz çoğunluğuz. Biz Türk halkıyız. Türk halkı bu devletin sahibidir. Biz kimseden toprak istemiyoruz. Biz Sevr'in değil, Lozan'ın ortaya koyduğu bir devletiz. Türk bayrağının dalgalandığı
yerler benimdir. Ordumuz bizimdir. Onun darbe yapmasına karşıyız. Deniz, Kara ve Hava kuvvetlerimizin varlığı bizi tehlikeden koruyor. Türkiye bağımsız devletler topluluğu değildir."
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Olağanüstü Kongre'de sarf ettiği 'yoldaşlar' kelimesini eleştiren Cindoruk, şunları söyledi: "Ana muhalefet partisinin kongresinde Kılıçdaroğlu'nun kullandığı 'Yoldaşlar' sözünden çok irkildim. O söz 12 Eylül'den evvel Türkiye'yi kanlı hale getiren bir düşmanlığı oluşturdu. Stalin ve Lenin'in yoldaşı olabilir ama sayın Kılıçdaroğlu'nun yoldaşı olmamalı. Siyasi parti liderlerinin yoldaşları değil, yol arkadaşları olmalıdır. Ben sizleri hep yol arkadaşları olarak andım. Bu
önümüzdeki seçimlerde kırat şahlanacaktır. At yarışlarını sadece taylar kazanmaz, tecrübeli atlar da kazanır."
Bir gazetecinin "Tansu Çiller DP çatısı altında tekrar siyasete girecek mi?" sorusuna Cindoruk, şöyle karşılık verdi: "Çiller'i ben 10 senedir görmedim. Ona sorun. O isterse gelsin aday olsun. Gözünüze kestirirseniz gelirsiniz. Gelsin kim istiyorsa gelsin. Ahmet Özal da aday. Bodrum Belediye başkanımız da aday. Bir bakarsın kazanır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile