Çinli hacı adayı kafilesi Mekke'de

Hac ziyareti yapmak üzere Çin'in çeşitli bölgelerinden yola çıkan 13 bin 300 hacı adayı kafilesinin tamamı, dün itibariyle Suudi Arabistan'ın Mekke ke

Hac ziyareti yapmak üzere Çin'in çeşitli bölgelerinden yola çıkan 13 bin 300 hacı adayı kafilesinin tamamı, dün itibariyle Suudi Arabistan'ın Mekke kentine vardı.

Mekke'ye varan Çinli hacı adayları konaklayacakları yerlere yerleşirken, bir kısmı da Mekke'deki dükkanları gezdi. Çin hacı adayı kafilesinin lider Yang Zhibo ile Çin'in Cidde'deki Başkonsolosu Wang Yong, Mekke'de Çinli hacı adaylarını ziyaret etti.

Bu yıl Hac ibadetine katılan Çinli Müslümanların yaş ortalaması 60 civarında olduğu için, kafileye Müslüman doktorların eşlik ettiği ve yanlarında ilaç bulundurduğu bildirildi. Beş günlük Hac ibadeti bu yıl 14 Kasım'da başlayarak Kurban Bayramı'nın kutlanacağı 16 Kasım gününe kadar devam edecek.

Şu ana kadar, aralarında Çin'in de yer aldığı dünyanın çeşitli ülke ve bölgelerinden 1.5 milyondan fazla Müslüman, Hac görevi için Suudi Arabistan'ın iki kutsal kenti olan Mekke ve Medine'ye vardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile