Çinli Lisha Yu Cinayeti Davasinda 3 Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi

Çinli Lisha Yu Cinayeti Davasinda 3 Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi

Istanbul’da bir araca zorla bindirilerek kaçirilan ve 2 ay sonra Bilecik’te cesedi bulunan Çinli Lisha Yu’nun öldürülmesine iliskin davada karar açiklandi. Mahkeme, 3 sanigi agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirdi.

Istanbul’da aracindan indirilerek baska bir araçla kaçirilan ve bir süre sonra da cesedi bulunan Çinli Lisha Yu cinayetine iliskin davada karar açiklandi. Mahkeme heyeti, 3 sanigin "tasarlayarak öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmasina karar verdi. Bakirköy 23. Agir Ceza Mahkemesindeki

durusmada 3 tutuklu sanik ile taraf avukatlari hazir bulundu. Müstekilerin avukatlari, sikayetlerinin devam ettigini, maktulün ailesinin sürekli üzüntü içinde oldugunu ifade ederek, saniklarin en agir cezayi almasini talep etti. Saniklar Hüseyin Ahmed ve Adbuvahap Abdurrahman ise savunmalarinda cinayetle ilgilerinin olmadigini belirterek, beraatlarini istedi.

“Ailesinden çok özür diliyorum”

Tutuklu sanik Yunuscan Türkistanli savunmasinda, “3 senedir tutukluyum. Abdulselam isimli kisinin maktulden alacagi oldu ve olay bu yüzden meydana geldi. Tasarlayarak ve fikir eylem isbirligi yoktur. Ölen kisiyle tanisikligim da yoktur. Ailesinden çok özür diliyorum. Olayla ilgim olmasa da bir kisinin ölmesi nedeniyle pismanim. Buradan Abdulselam’a sesleniyorum. Teslim olsun, aklanmamizi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, saniklar Yunuscan Türkistanli, Hüseyin Ahmed ve Adbuvahap Abdurrahman’i "tasarlayarak öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirarak, iyi hal indirimi uygulanmamasina karar verdi. Saniklarin "kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" suçundan da 4’er yil hapis cezasina hükmeden mahkeme heyeti, ayrica tutukluluk hallerinin devamina karar verdi. Mahkeme, kovusturma asamasinda vefat eden sanik Abdulgaffar Tamuygur hakkindaki davanin düsmesine, diger sanik Kasim Yarkenli’nin de tüm suçlardan beraatina karar verdi.

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 2 Ekim 2019 tarihinde gerçeklesen olay anlatildi. Lisha Yu’nun saat 19.57 siralarinda Florya Aqua park AVM’ye giris yaptigi, 2 saat sonra da çikis yaptigi tespit edildi. AVM önünden Lisha Yu’yu takibe alan beyaz otomobilin Lisha Yu oteline kadar takip edip, çikisini bekledigi anlatildi. Takibi yapan 34 KD . plakali aracin Kasim Y. isimli sahsin üzerine kayitli oldugu, süpheli araç ve süpheli sahislarin araca yakit aldiktan sonra TEM otoyoluna giris yaparak Ankara istikameti yönüne dogru devam ettikleri belirtildi. Süpheli sahislar Abduvahap Abdurrahman, Yunuscan Türkistanli, Abdulgaffar Tamuygur ve Hüseyin Ahmed’e ulasildi. Abdulgaffar Tamuygur, Abdulvahap Abdurrahman ve Yunuscan Türkistanli isimli süphelilerin son olarak 3 Ekim 2019 sabahi Bozüyük-Bilecik’te oldugu belirlendi. Çinli kadinin aracina Küçükçekmece Karadeniz Sokak içerisinde kaza süsü verilmis sekilde arkadan çarpildigi, böylelikle Lisha Yu’nun aracinin durmasinin saglandigi, ardindan süphelilerin araçtan inip Yu’yu iterek kendilerinin bulundugu aracin içerisine soktugu, bu arada Yu’nun agzini Abduvahap Abdurrahman’in kapattigi, Hüseyin Ahmed’in de Çinli kadinin aracini ortadan kaldirmak için olay yerinde kaldigi belirlendi. Lisha Yu’nun bagirmasi üzerine süphelilerden birinin kendi evine giderek 1,5 metre uzunlugunda bir valiz alarak tekrar aracin yanina geldigi,

süphelilerin Yu’nun ellerini arkadan koli bandi ile bagladiklari ve sonra valizin içerisine koyarak bagaja soktuklari anlasildi. Süphelilerin Dogu Türkistanli doktor olan Abdulgaffar Tamuygur’un Bilecik Sögüt Kizilsaray mevkiinde bulunan çiftligine gitmeye karar verdikleri anlasildi. Sabaha dogru Abdulvahap Abdurrahman’in Yu’yu kontrol ettiginde nefes almadigini ve ölmüs oldugunu gördügü tespit edildi. Süphelilerin cesedi bagajdan çikartarak Abdulgaffar Tamuygur’un çiftliginde 1,5 metre derinliginde çukur kazarak gömdükleri anlasildi. Iddianamede, savcilikça süpheliler Abdulgaffar Tamuygur, Abduvahap Abdurrahman, Hüseyin Ahmed ve Yunuscan Türkistanli’nin ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak birden fazla kisi tarafindan kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan 4 yildan 14 yila kadar hapis cezasi, sanik Kasim Yarkenli hakkinda ise "tasarlayarak kasten öldürmeye yardim etme" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak birden fazla kisi tarafindan kisiyi hürriyetinden yoksun kilmaya yardim etme" suçlarindan 17 yildan 27 yila kadar hapis cezasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile