Çinli Sirketlerin, Meksikali Kartellere Internet Üzerinden Uyusturucu Hammaddesi Sattigi Ortaya Çikti

Çinli bazi sirketlerin, Meksika’nin önde gelen uyusturucu kartellerine internet üzerinden “Fentanil” adli uyusturucunun hammaddesini sattiklari ortaya çikti.

Meksika’da faaliyet gösteren Jalisco Yeni Jenerasyon Karteli (CJNG), Sinaloa Karteli, Los Zetas ve Körfez Karteli gibi suç örgütlerinin "Fentanil" adli uyusturucunun üretilmesinde kullanilan hammaddeleri internet üzerinden bazi Çinli sirketlerden tedarik ettikleri belirlendi. Çinli sirketler ayrica, Meksika’daki müsterileri ile kolayca iletisime geçmek için WhatsApp ve Skype hesaplarini kullandigi ortaya çikti.

ABD, 4 Çinli sirkete yaptirim uygulamisti

ABD Adalet Bakanligi, Fentanil’in hammaddesini üreten, pazarlayan ve dagitimini üstlenen bu sirketlerin, uluslararasi Fentanil kaçakçiligina dahil olduklarini açikladi.

ABD hükümeti, Aralik 2021’de uyusturucu hammaddelerini internet üzerinden tedarik etme suçundan dolayi 4 Çinli sirkete yaptirim uygulamisti. Ancak ayni faaliyetleri gösteren 64 ayri sirketin daha bulundugu belirtiliyor.

ABD’de Nisan 2020 ile Nisan 2021 arasinda yaklasik 100 bin kisinin ölümüne neden olan Fentanil, ABD ve Meksika’da uyusturucu maddeler arasinda en büyük tehdit olarak görülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile