Cinsel Istismar Süphelisinin Ölümünde Tutuklu Yargilanan Bekçi Ve Polislere 21 Yil Hapis

Cinsel Istismar Süphelisinin Ölümünde Tutuklu Yargilanan Bekçi Ve Polislere 21 Yil Hapis

Zonguldak’ta 2 çocuga cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla yakalanan 2 süpheliden birinin, Kocaeli’de polis otosunda fenalasarak hayatini kaybetmesine iliskin tutuklanan 2 polis ve bekçi ayri ayri 21 yil hapis cezasina çarptirildi.

Olay, 2023’ün mayis ayinda Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde meydana geldi. Meryem Ö.’nün evine misafirlige gelen Furkan Sevinç, geceyi orada geçirdi. Ertesi gün Meryem Ö., yanina 8 yasindaki kizini da alarak markete gitti. Iddiaya göre, Furkan Sevinç, evde yalniz kaldigi 2 yasindaki Nisanur Ö.’ye cinsel istismarda bulundu. Bayilan bebege tokat atarak ayiltmaya çalisan Sevinç, bebegi ayiltamayinca yürüyerek hastaneye götürdü. Sevinç doktorlara çocugun dayisi oldugunu, bayilarak nöbet geçirdigini söyledi.

Yapilan müdahalelere ragmen bebek hayatini kaybetti. Hayatini kaybeden bebegin cinsel istismara maruz kaldigi muayenesinde anlasilinca olayla ilgili anne Meryem Ö. ile Furkan Sevinç tutuklandi.

Polis ekiplerinin yaptigi genis çapli arastirmalar neticesinde de ölen bebegin 8 yasindaki ablasi R.Ö.’nün de cinsel istismara maruz kaldigi ortaya çikti. 5 süphelinin bu olaya karistigi iddia edildi. Bu süphelilerden 3’ü tutuklandi, 2’sinin ise Istanbul’da oldugu belirlendi. Olaya karistigi tespit edilen Metin Sucu (49) ile Ahmet G.’de (50) 22 Mayis’ta Istanbul’da yakalandi. Süpheliler, Çaycuma Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan alinip, Zonguldak’a getirilmek üzere yola çikarildi.

2 süpheliden biri hayatini kaybetti

Ekip otosu, Kocaeli’nin Derince ilçesinde otobanda seyir halindeyken, süphelilerin kelepçelerinin siki oldugu, canlarinin acidigini söylemesi üzerine durdu. Iddiaya göre, kelepçeleri çikarilan süphelilerden Metin Sucu araçtan inerek kaçti. O esnada polis memuru M.E.C. (34) ile bekçi U.O. (36) sahsi yakalayarak tekrardan polis otosuna aldi. Ekipler araçla yola devam ederken iddiaya göre, süpheliler taskinlik çikarmaya basladi.

Süphelileri sakinlestiren ekipler yoluna devam etti. Bir süre sonra süphelilerin rahatsizlanmasi üzerine ekipler sahislari en yakin hastaneye götürdü. Hastanede yapilan müdahaleye ragmen kalbi duran Metin Sucu hayatini kaybetti. Olaya iliskin polis memurlari M.E.C. , M.Y. (41) ile bekçi U.O. "görevi ihmal" ve "ölüme sebebiyet verme" suçlarindan tutuklandi. Tedavisi tamamlanan diger süpheli Ahmet G. ise götürüldügü Çaycuma’da çikarildigi mahkemece tutuklandi. Bir süre sonra Ahmet G’nin serbest birakildigi ögrenildi.

"Biz sadece görevimizi yerine getirdik"

Haklarinda "Görevi ihmal" ve "Ölüme sebebiyet verme" suçlarindan dava açilan polis M.E.C., M.Y. ile bekçi U.O’nun Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesince yargilanmalarina devam edildi. Durusmaya tutuklu saniklar, taraf avukatlari ve aileler katildi.

Son sözleri sorulan saniklardan polis M.E.C., "Olayin böyle olmasini istemezdik. Biz sadece görevimizi yerine getirdik. Saniklar kaçtiklari için orantili sekilde müdahalede bulunduk. Olay böyle sonuç buldugu için üzgünüm" dedi.



"Yapilan taskinliga karsi görevimizi yaptik"

Üzgün oldugunu dile getiren M.Y., "Üzgünüz, bu durum bizi derinden sarsti. Yapilan taskinliga karsi görevimizi yaptik. Hastanenin çalisanlari süphelilerin istismar suçu sebebiyle yakalandiklarini duyduklari için umursamaz davrandilar, ’Sadece yasal süreci yerine getirecegiz’ dediler. Ben ve arkadaslarim elimizden gelen her seyi yaptik. Olay böyle sonuçlandigi için pismanim. Ölmesin diye çok çaba sarf ettik" seklinde konustu.

Bekçi U.O. ise "Olayin ilk duyuldugu zaman hastane sürecinde halk ayaklandi, linç etmeye kalkti, biz onlara set olduk. Hal böyleyken neden biz böyle bir sey yapalim? Diger saniklarin dediklerine katiliyorum" ifadelerini kullandi.

21 yil hapis cezasi

Mahkeme heyeti, 3 sanigin Metin Sucu’ya karsi islemis oldugu "Nitelikli kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme" suçundan ayri ayri 18 yil, Ahmet G.’ye yönelik islemis olduklari "Kasten yaralama" suçundan ise 3 yil hapis cezasi verdi. Saniklar toplam ayri ayri 21 yil hapis cezasina hükmedildi.

Karari duyan aile gözyaslarina bogularak verilen karar tepki gösterdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile