Çiviyi Kesen Sivas Biçaginda Kurban Bayrami Mesaisi Basladi

Çiviyi Kesen Sivas Biçaginda Kurban Bayrami Mesaisi Basladi

Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte Sivas biçagina talep artti. Bayram öncesi vatandaslarin getirdigi biçaklari bileyen Sivasli biçak ustasi Emre Göçeri, biçaklarin keskinligini su siselerini keserek kontrol ediyor.

Kurban Bayrami’nin yaklasmasi ile Sivas biçagina olan ilgi de bir hayli artti. Sivasli biçak ustalari, siparisleri yetistirmek için çalismalarina basladi.

Uzun süren bir emegin ürünü olarak ortaya çikarilan Sivas biçaginin keskinligi ise dikkat çekiyor. Sivasli biçak ustasi bu biçagin keskinligini su sisesi keserek gösteriyor. Ülke genelinde Sivas biçagina talep fazla olurken biçak ustasi Emre Göçeri, vatandaslara kurban biçagi bileme ve satin alma islemlerinin son günlere birakilmamasini tavsiye etti.

Sivas’ta çaki ve biçak üretimi yapan Emre Göçeri, “Kurban Bayrami mesaimiz basladi.

Özellikle sehir disindan çok yogun talep var. Günde yaklasik 70-80 arasi biçak geliyor, bunlari bileyip geri gönderiyoruz. Bu siralar masatlara yogunluk verdik. Masat olmazsa kurban biçagi düzenli bir sekilde çalismaz. En fazla 20-30 kesim yapar daha fazla da çalismaz. Ondan dolayi masada ve yüzme biçagi dedigimiz biçaklara agirlik verdik. Su anda talep güzel” dedi.



Ürettigi biçaklarin keskinligini su sisesi keserek test ediyor

Kurban Bayrami için 3 biçak öneren Göçeri, “Biz kurban için siyirma, kelle ve yüzme dedigimiz üçlü seri öneriyoruz. Yaklasik 23 senedir de bu setleri satiyoruz. Biz bu sene fiyatlari çok cazip tuttuk. Üçlü biçak setlerimiz geçen sene 750 TL’ydi, bu sene 700 TL’den verdik. Geçen seneden stoklu ürünümüz vardi. Fiyatlarimiz çok uygun. Bileme derseniz de bu sene 10 TL ile 20 TL arasinda bileme karari aldik. Özellikle son bir hafta kaldiginda sehir disi kargolarimizi durduruyoruz. Vatandaslarimiz simdiden getirsinler. Yaptigimiz biçaklarin keskinligi ortada. Bu sene makas çeliginden kurban biçaklari yaptik. Onlarin testlerini çivi keserek gösterdik. Bu biçaklarimizi 3 su sisesini keserek test ediyoruz. 7 su sisesi hedefimiz var. Biçaklarimiza ve isçiligimize güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile