Çivril'deki Balık Telefleri

Denizli'nin Çivril ilçesindeki Gökgöl'de meydana gelen balık telefleri nedeniyle göl ile Menderes Nehri'nden, atık su deşarj eden işletmelerden tetkik yapılmak üzere atık su numuneleri alındığı bildirildi.


Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik Müdürü Vahit Okumuşer, yaptığı yazılı açıklamada, Gökgöl'deki bir balık çiftliğinde 25 Ekim'de balık ölümleri görüldüğünü hatırlattı.

Bundan dolayı Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelince Gökgöl'deki balıklardan, Afyonkarahisar ile Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri personelince de Gökgöl ve Menderes Nehri'nde, ırmağa atık su deşarj eden işletmelerden tetkik yapılmak üzere yeterli sayıda atık su numuneleri alındığını belirten Okumuşer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün teknik personeli ile söz konusu bölgede arazi çalışması ve tesislerde incelemede bulunulduğunu aktardı.

Okumuşer, alınan numune sonuçlarının laboratuavrlar tarafından Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne ulaştırılması sonucu balık ölümlerinin sebebinin işletmelerden kaynaklandığının tespit edilmesi halinde Çevre Kanunu gereğince idari yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile