Cizre'de Asiretlerden Teröre Lanet Mitingi

Cizre'de Asiretlerden Teröre Lanet Mitingi

Sirnak’in Cizre ilçesinde asiretler ve Sivil Toplum Kuruluslari (STK) temsilci ile üyeleri 4 Aralik tarihinde AK Parti eski Ilçe Baskani Cihan Güven’in kardesi ve Meman Asireti Lideri Tahir Güven’in öldürülmesini protesto etmek için ‘teröre lanet mitingi’ düzenledi.

Cizre, Idil Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet Meydaninda yogun güvenlik önlemleri altinda ellerinde Türk bayraklari ile mitinge katilan çok sayida kisi ‘Cizre teröre karsi tek ses, tek yürek’ pankarti açip, ‘Sehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK, isbirlikçi HDP’ sloganlari atarak Meman Asireti Lideri Tahir Güven’in öldürülmesini protesto etti. Ellerinde Türk bayraklari ile alana gelen yüzlerce kisi Güven ailesine destek verip terörü protesto etti. Sloganlarin yükseldigi mitingde konusan Meman Asireti Lideri Tahir Güven’in oglu Ferzan Güven, bu bölgede yasamanin ve yasatmanin bir bedeli oldugunu, yillardir bölge halkinin ve tüm dogu vilayetlerinin bu bedeli ödedigini söyledi.

En son bu bedeli bölgenin en kalabalik büyük asiretlerinden Meman Asiret lideri Tahir Güven aganin cani ile ödedigini ifade eden Ferzan Güven, "Dün öldürülen Tahir aga degil, öldürülen Meman asireti degil, öldürülen insani degerler ve insani yasam hakkidir. Bugün terör örgütlerinin hedeflerinde büyük ve güçlü Türkiye’nin 2023 hedefleri söz konusu olup büyük hedeflerin önü Tahir Güven ve bölgemiz Kürt milleti üzerinden engellemeye çalisilmaktadir ve biz asla buna izin vermeyecegiz. Abazasindan, Lazina, Lazindan, Çerkez’ine, Çerkez’inden Kürdü ve Türküne Anadolu tüm insanlarin birligi ve beraberligi ile yüce devletimizin daha güçlü daha sosyal ve daha demokratik ve muassir medeniyet seviyesindeki güçlü Türkiye için elbette birligimizden beraberligimizden taviz vermeyecegiz. Bugün ben Tahir Güven’in oglu olarak degil, Ismail El Ebuliz, Ahmede Hani, Mir Bedirhanin, Fatih’in, Abdülhamit’in, Selahaddin’i Eyyübi’nin, bugün ben Cizre’nin bir evladi olarak konusuyorum. Bugün ben Türkiye Cumhuriyeti devletinin sade ve devletine sadik bir vatandasi olarak siz büyüklerime sesleniyorum. Gelin bir olalim. Gelin birlik olalim. Gelin tüm terör örgütlerine karsi beraber olalim. Hiçbir insanin yaptigi yapacaginin öldürülme hakkini dogurmadigi gibi bugün insani degerler ve ahlaki degerleri zorlastiran ölümün, ölümlerin terörün ve bölücü faaliyetlerinin önüne çikalim” dedi.

Terörü ve terör örgütlerini mesrulastiran kisileri lanetledigini ifade eden Güven, ”Devletimizin ve milletimizin verdigi güçle basta terör örgütü PKK’yi, FETÖ’yü ve diger terör örgütleriyle mücadele birligimizi sonuna kadar sürdürecegiz. Her zaman oldugu gibi var gücümüzle teröre lanet ediyoruz ve edecegiz. Terör ve faaliyetleri bu bölgede egitimi, ulasimi ticareti ve her türlü sosyal ve muassir medeniyetler çerçevesini indirmis ve bölgemizi bahtsiz bir istikbale mahkum etmistir. Ve bölge halki ise Tahir Güvenler bu kaderi canlari pahasina degistirmeye çalisip bunu canlari ile ödemis. Yarinin çocuklarini yasatmak ugruna kendi canlarini feda etmis sehitlik mertebesine ulasmislardir.

Cumhurbaskanimizin liderliginde, Ortadogu’nun ve dünyanin en gelismis ülkelerini geride birakacagimizi, son sözü bölücü faaliyetlerin degil, bölge halki, dogu halki ve tüm Türkiye olarak bizlerin söyleyecegini, yolumuzdan dönmeyecegimizi, her türlü öldürmeyi ve öldürülmeyi asla destek vermeyip bunlarin önüne geçecegimizi, yeserecek fidanlar misali evlatlarimiza çok güçlü bir Türkiye birakacagimizi, bu bölgenin bir evladi olarak belirtmek istiyorum. Bu hedefler üzerinden ise siz bölge büyüklerimizin ve sesimizin ulastigi her ‘insanim’ diyen herkese ‘gelin bir olalim Türkiye olalim’. Cizre’de ölüm istemiyoruz. Memleketimizde sürekli bir kaos ve bir korku yasatmaya çalisilmaktadir. Bölgemiz binlerce yildir medeniyetin besigi olmasi ve medeniyetin dogdugu topraklarin anasidir. Siddet nereden gelirse gelsin kiniyoruz. Hep kaybeden bölge halki olmustur. Ölümün mesruiyeti olmaz olamaz da. Bölge halki bunu asla kabul etmedi edemez de. Ölümle, siddetle, ötekilestirerek ancak bölgemizi geri götürürsünüz. Sakin bölge halki bunu görmüyor demeyin. Küçük beyinleri belki bunlarin farkinda degil fakat Sirnak, Cizre, Silopi, Idil, Uludere, Beytüssebap, Güçlükonak halki medeni bir halk, ne yapacagini ve ne tepki verecegini bilen bir memlekettir. Son günlerde Cizre’de yasananlar bölge halkini düsündürmüs. Bölgemiz ne zaman bir kazanim saglasa, biraz huzur bulsa hemen provokatör eylemler baslamaktadir. Bölge halki bunu hak etmemektedir” dedi.

Yapilan açiklamalarin ardindan alanda toplanan kalabalik kitle teröre lanet yagdirip, sloganlar esliginde olaysiz bir sekilde dagildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile