Cizre'de Hastane Müdürünün Doktoru Darp Ettiği İddiası

Özel bir hastanede çalışan doktor ile hastane müdürü arasında maaş verilmediği gerekçesi ile çıkan kavganın ardından doktorlar iş bırakma eylemi yaptı.

Cizre ilçesinde özel bir hastanede çalışan göz doktoru Anıl Resmi ile hastane müdürü Ferhat Zaman arasında maşlarını almadıkları gerekçesi ile başlayan tartışma kavgaya dönüştü.
Kavgada, hastane müdürü Zaman'ın, doktor Resmi'ye fiziki şiddet uyguladığı iddia edilirken, olayın hastanede duyulması üzerine doktorlar iş bıraktı.
Olayın ardından doktor Resmi de hastaneden istifa ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Öte yandan, bazı sivil toplum kuruluşları adına hastane kapısında açıklama yapan Şırnak Tabip Odası Başkanı Azad Karagöz, doktor Resmi'nin fiziki ve sözlü saldırıya maruz kaldığını, sağlık çalışanlarının bazen hasta yakınlarından bazen hastalardan bazen de hastane yöneticilerinden şiddet gördüğünü savundu.
Doktorların özel sektörde çalışmaya mecbur bırakıldığını öne süren Karagöz, "Özel sağlık sektöründe işin ehli olmayanların tamamıyla ticari kaygıyla yöneticilik yapmaları hem sağlık kalitesini düşürmekte hem de buraları sağlık çalışanları açısından çalışılamaz hale getirmektedir. Bugün de hekim arkadaşımızın yaşadığı şiddet olayı gibi sağlıkta ehli olmayan bir hastane yöneticisi tarafından doktor fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır" dedi.

Doktor Resmi ise aylardır maaş alamadıklarını belirterek, "İstifa etmek istiyoruz, hastane yönetimi bunu da kabul etmiyor. İstifa etmek ve maşlarımızı istediğimden dolayı hastane müdürü bana sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Bunun için suç duyurusunda bulundum ve hastaneden istifa ettim" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile