Cizre’de Hayat Normale Döndü

Cizre’de Hayat Normale Döndü

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü gerekçesiyle YDG-H üyeleri ve güvenlik güçleri arasında iki gün devam eden olayların ardından Cizre’de hayat normale döndü.


Şırnak'ın Cizre ilçesinde İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 16. yıl dönümü gerekçesiyle YDG-H üyeleri ve güvenlik güçleri arasında iki günden bu yana olayların yaşanırken, ilçede hayat bugün normale döndü. Cizre’de hayatın normale dönmesiyle birlikte olaylarda yaşanan tahribatta ortaya çıkmaya başladı.

İlçede iki gün süren olaylarda, Nur Mahallesi'nde bulunan PTT Şubesi tahrip edilip ATM’de bulunan paralar çalınırken, aynı sokakta bulunan bir eve molotof kokteylinin isabet etmesi sonucu maddi hasar oluştu

Yafes Caddesi'ndeki olaylarda bir berber dükkanı yanarken, Dörtyol Kavşağı'nda da eylemcilerin polise attığı molotof kokteyllerinin isabet ettiği Mem u Zin heykeli de küle döndü. Olaylarda iki otomobilde maddi hasar oluşurken, eylemcilerin barikat olarak kullandığı ve çok sayıda merminin isabet ettiği bir iş makinesi de kullanılamaz hale geldi. Göstericilerin atmış olduğu ses bombalarının isabet ettiği Nüfus Müdürlüğü'nde de maddi hasar oluştu. Yine aynı olaylarda eylemciler Dörtyol Kavşağı'nda bulunan bir mobese direğini devirip kullanılmaz hale getirirken, çıkan olaylarda kavşakta bulunan trafik ışıkları ve direkleri de kullanılmaz hale geldi.

Yaşanan olayların ardından ilçede hayat normale dönerken esnaf da iş yerlerini açıp, temizlik yapmaya başladı.

Öte yandan, eylemcilerin yola koydukları barikatlar belediye ekipleri tarafından kaldırılırken, cadde ve sokaklar da temizlik araçlarıyla temizlenmeye başlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile