Cizre'de Tahrip Edilen Elektrik Panoları Onarılıyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde tahrip edilen 26 elektrik panosunun onarılması için çalışma başlatıldı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, kaçak elektrik kullanımına yönelik yürütülen çalışmanın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuatları çerçevesinde yapıldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, kaliteli ve kesintisiz elektrik kullanmanın herkes gibi bölge insanının da en doğal hakkı olduğunu belirtti.

Ancak bunun önündeki en büyük engelin kaçak elektrik kullanımı olduğunu aktaran Karagüzel, şunları kaydetti:

"Türkiye standartlarına ulaşabilmemiz yolundaki en büyük engel aşırı israfı da beraberinde getiren kaçak elektrik kullanımıdır. Bunun önüne geçmek için her alanda çalışıyoruz. Kaçakla mücadelemiz, yasal zeminde sonuna kadar devam edecektir. Önceki gece Cizre'de 26 alçak gerilim otomasyon panomuzu parçaladılar. Bunun öncesinde Viranşehir'de, Siverek'te ve yine Cizre'de onlarca panomuz kırıldı. Cizre'de tahrip edilen panoları da yeniliyoruz. Yenileme çalışmalarına zaman geçirmeden başlattık. Ancak bu yaşananlar bizden çok bölgede yaşayan halkı mağdur ediyor."

Açıklamada ayrıca 26 elektrik panosunun tahrip edilmesiyle ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile