Cizre'deki Terör Saldırısı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Özdere'nin Gölcük'teki ailesini ziyaret etti Akar: 'Diyarbakır'da belki Cizre'de bir okul yapıp, bu kardeşimizin ismini orada yaşatmak istiyoruz'.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Bayram Özdere'nin ailesini ziyaret etti.

Akar, AK Parti Sur İlçe Başkanı Şeref Yontürk, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile Gölcük'ün Donanma Mahallesi'nde yaşayan şehit ailesinin evine geldi.

Şehit babası Hasan Özdere ve şehit annesi Emine Özdere ile bir süre görüşerek taziyelerini ileten heyet, aileye Kur'an-ı Kerim ile Türk bayrağı hediye etti.

Akar, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, acının ortak olduğunu belirterek, 'Aziz şehitlerimizin kanı kardeşlik harcını daha da güçlü hale getirecektir' dedi.

Bayram Özdere'nin, Allah ve ülkenin birliği yolunda şehit olduğuna işaret eden Akar, 'Özdere'nin hatırasını yaşatmak istiyoruz. Diyarbakır'da belki Cizre'de bir okul yapıp, bu kardeşimizin ismini orada yaşatmak istiyoruz. Her yıl da babamızı ve ailesini burada ziyaret edeceğiz. Onlar bu ülkenin birlik ve beraberliğini daha güçlü hale getirmek için ebediyete intikal ettiler. Onların şefaatine nail oluruz' diye konuştu.

- 'Kardeşlik mayamız kıyamete kadar bozulmaz'

Akar, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, yüreklerinin her bölgeden insanlarla birlikte attığını, bin yılı aşkın süredir birlik içinde yaşanıldığını vurguladı. Akar, 'Bu kardeşlik mayası öyle bir tutmuş ki Allah'ın izniyle bu kıyamete kadar bozulmaz. Oradaki mesele bazı fitne odaklarının ülkemiz ve milletimize taarruzundan başka değildir' dedi.

Bütün hile ve korkutmalara karşın Diyarbakır halkının teröristlere destek vermediğini vurgulayarak, 'Bölge insanı, Diyarbakır halkı o tarih ve millet şuuruyla bu vatana ve bayrağa sadakat duygusuyla o fitne odaklarını boşa çıkaracaktır' ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile