ÇKA'dan 24 Milyon TL Kaynak

ÇKA'dan 24 Milyon TL Kaynak

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2018 yılı Mali Destek Programları, İçel Valisi Ali İhsan Su’nun katılımlarıyla 12 Ocak Cuma günü İçel Akdeniz İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantı ile ilan edildi.

Toplantıya, Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra İçel Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İçel Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, kurum ve kuruluş yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, bu yıl 4 farklı başlıkla açılan toplam bütçesi 24 milyon TL olan mali destek programlarını şu şekilde açıkladı:

“Mali destek programlarından ilki Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Programıdır. KOBİ’lerin teknoloji ve yenilik kapasitelerinin geliştirilerek daha rekabetçi olmaları, katma değeri yüksek ürün geliştirebilmeleri, kurumsal araştırma ve teknoloji geliştirme kültürüne sahip olmaları, ulusal ve küresel değer zincirlerinin parçası haline gelebilmelerini amaçlayan program için ayrılan kaynak 9 milyon TL’dir. İkinci olarak, Çukurova Bölgesi’nin yüksek turizm potansiyelini harekete geçirerek sektörden elde edilen katma değerin yükseltilmesi ve turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi yoluyla bölgede yenilikçi ve sürdürülebilir turizmin geliştirilmesine katkıda bulunulmasını amaçlayan Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Programının bütçesi 5 milyon TL’dir. 2018 Yılı Mali Destek Programları kapsamında tasarlanan üçüncü program olan Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programı, Çukurova Bölgesi’nde sanayi ve hizmetler sektörlerinde sürdürülebilir büyümenin sağlanması ve rekabet gücünün yükseltilmesi için bölgenin ar-ge, inovasyon ve girişimcilik kapasitesinin arttırılması ve eko-verimlilik uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik altyapıların geliştirilmesini amaçlamakta olup, program için ayrılan kaynak 5 milyon TL’dir. Son olarak, bölgedeki kırılgan kesimlerin sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilerek refah düzeylerinin artırılması, sosyal içerme politikalarının etkinleştirilmesi ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasıyla bölgesel kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunulması amaçlayan bir programımız daha bulunmaktadır. Kırılgan Grupların Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Programı adını taşıyan bu programın bütçesi de 5 milyon TL olmaktadır.”

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir’de konuşmasında, Adana ve İçel illerinin sosyo-ekonomik gelişmesini amaç edinen ajansın, bölgenin kalkınma sürecinin hızlandırılması ve bölge için kritik öneme sahip proje ve faaliyetlerin hayata geçirilmesi amacıyla bölge aktörlerine bugüne kadar önemli mali ve teknik destekler sağladığını vurguladı.

İçel Valisi Ali İhsan Su da 2018 Yılı Mali Destek Programları içerisinde turizm, yenilikçilik, dezavantajlı grupların istihdama kazandırılması, inovasyon, rekabetin arttırılması gibi konuların bulunduğunu açıklayarak, ajansın bugüne kadar çeşitli konular ve değişik başlıklar altında açtığı hibe programları ile 223 milyon liralık kaynak ile Çukurova’nın gelişimine ivme kattığını ifade etti.

Bu projelerin, rekabet gücü yüksek ürünler üretilmesine, daha fazla istihdam sağlanmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Vali Su, yatırımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve başvuru koşullarını taşıyan tüm kesimleri yeni açılan hibe desteklerinden faydalanmak için projeler üretmeye davet etti.

Toplantı, ÇKA Proje Uygulama Birim Başkanı Ahmet Rifat Duran’ın mali destek programları teknik sunumu ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile