Clinton, Kik-abd Stratejik İşbirliği Forumu’na Katıldı

Clinton, Kik-abd Stratejik İşbirliği Forumu’na Katıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Hillary Clinton bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri dışişleri bakanları ile KİK-ABD Stratejik İşbirliği Forumu’nda bir araya geldi.

KİK Genel Sekreterliği’nin Riyad Genel merkezinde düzenlenen foruma Suudi Arabistan (Prens Suud el-Faysal), Katar (Şeyh Hamad Bin Casim el-Tani), Kuveyt (Şeyh Sabah Halid el-Hamad), Birleşik Arap Emrilikleri (BAE)(Şeyh Abdullah bin Zayid el-Nahyan, Umman (Yusuf bin Alawi Abdullah) ve Bahreyn Dışişleri bakanları ve KİK Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid el-Zeyani katıldı.

Toplantı öncesi ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim el-Tani ile bir ikili görüşme gerçekleştirdi.
Toplu aile fotoğrafı çektiren ABD ve KİK Dışişleri Bakanları ardından toplantıya geçti. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardında ABD Dışişleri Bakanı Clinton ile Suudi Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal’ın bir basın toplantısı yapması bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile