Çoban Halil'e, Mustafa Sarıgül'den Eğitim Desteği

Manisa'nın Selendi ilçesinde çobanlık yaparken girdiği LYS'de Türkiye 211.'si olan Halil Eroğlu'nun eğitim masraflarını Mustafa Sarıgül üstlendi.

Ailesinin maddi imkansızlığı nedeniyle çobanlık yaparak ortaokulu ve liseyi dışarıdan bitiren ve bu yıl LYS'de TM puan türünden Türkiye 211'incisi olan Halil Eroğlu'nun üstün azmi ve başarısı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü çok etkiledi. Gelişmeler üzerine Sarıgül, Manisalı Halil Eroğlu'nun tüm üniversite giderlerini üstleneceğini açıkladı.
Şişli Belediyesi Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, çobanın babası Ali Hikmet Eroğlu'nu telefonla arayarak Halil Eroğlu'nun tüm üniversite masraflarını Mustafa Sarıgül'ün üstleneceğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Sarıgül'ün şöyle dediği belirtildi: "Yüz binlerce adayı geride bırakarak kendi imkan ve azmiyle LYS Türkiye 211'incisi olan Halil Eroğlu'nun başarısının takdire şayan olduğunu belirterek, "Anadolu'nun bir köşesinde, maddi imkansızlık nedeniyle dışarıdan okumak zorunda kalan ve ailesini geçindirmek için çobanlık yapan Halil'in azmi, tüm ülkemiz gençliğine örnek olmalı. Türkiye'nin en önemli sorunu eğitimdir. Bu yüzden siyasetçilerimiz ve iş adamlarımızı, okumak
isteyen gençlerimize maddi ve manevi destek vermeye çağırıyorum. Türkiye'nin okuyan, düşünen, çalışan insana her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. Halil, buna en güzel örneklerden biri."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile