Coca Cola Company Ceo'su Muhtar Kent'e Okan Üniversitesi Fahri Doktora Verdi

Coca Cola Company Ceo'su Muhtar Kent'e Okan Üniversitesi Fahri Doktora Verdi

Okan Üniversitesi ikinci fahri doktorasını Coca Cola Company CEO'su Muhtar Kent'e verdi.

Öğretim üyeleri ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımı ile Okan Üniversitesi'nde gerçekleştirilen tören ile fahri doktora unvanı alan Coca Cola Company CEO'su Muhtar Kent, Okan Üniversitesi'ni iş yaşamına en yakın üniversite olarak değerlendirdi. Konuşmasında, özellikle kadınlardan ve kadınların küresel ekonomide on yıl içinde oynayacakları rolün öneminden bahseden Kent, şirketlerin aradıkları yönetici özellikleri, sürdürülebilir bir çevre yaratmanın önemini vurguladı.
Kent, "2020 yılı itibari ile dünyanın ekonomik gücünün birkaç ülkenin sınırlarını aşacağını belirten Kent, özellikle günümüzün ekonomik sıkıntılarına rağmen trilyon dolarlık servetin yaratıldığını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.
Dünya üzerindeki büyümenin yüzde altmışının gelişmekte olan ülkeler tarafından olacağını söyleyen Kent, "Çin ve Asya'nın önderlik yaparak dünyayı krizden kurtardığına şahitlik ediyoruz, gelecek on yıl içinde orta sınıfa yükselen sekiz milyon ile bir milyar arası bir kitlenin varlığına tanıklık edileceğini öngörüyoruz" dedi. Beyin göçlerinin de ülke gelişimi konusunda önemini vurgulayan Kent, "Türkiye'nin ekonomik olarak gelişimine olumsuz etkisi olan beyin göçünü durdurmanın yollarını aramalıyız. Özellikle ülkemizde farklı nedenlerle geri planda kalmış kadın insan kaynağının önemini vurgulayarak, yirmi birinci yüzyılın kadınların yılı olacağına inanalım" dedi.
Programını soru cevap seklinde sonlandıran Kent, bir öğrencinin, 'zararlı olarak bilinen bu gazlı içecekleri bu şekilde nasıl satmayı başarıyorsunuz' sorusuna, "Bizim gazlı içeceklerimizin içindeki asit miktarı limonda, portakalda da var. İnsan vücudunun gerek duymadığı hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz" şeklide cevap verdi.
Panelden sonra, yemeğe geçen Kent kısa bir sohbetten sonra Okan Üniversitesinden ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile