Çocugunu Parka Götürürken Maganda Kursunuyla Ölen Sahsin Cenazesi Adli Tip'tan Alindi

Çocugunu Parka Götürürken Maganda Kursunuyla Ölen Sahsin Cenazesi Adli Tip'tan Alindi

Sisli’de çocugunu parka götürürken çikan silahli çatismanin ortasinda kalarak basina isabet eden kursunla hayatini kaybeden Okan Karaten’in cenazesi Adli Tip’tan alindi. Karaten’in yakini Ender Ataç, “3-5 tane kendini bilmez maganda yüzünden çocuguyla yürürken kursunlarin arasinda kalarak çocugunu korumak amaciyla kucagina aldigi sirada kursunlarin hedefi oldu” dedi.

Sisli’de dün çocugunu parka götürürken iki grup arasinda çikan çatismada çocugunu korumaya çalisirken basina isabet eden kursunla hayatini kaybeden Okan Karaten’in cenazesi üzerinde Adli Tip Kurumu’ndaki incelemesi bitti.

Adli Tip Kurumu’ndaki islemler sürerken Karaten’in esinin kuzeni Ender Ataç ve Avukati Çagla Merve Özdemir, kameralara konustu.

Duruma isyan eden yakinlari, zanlilarin agir ceza almalarini istedi.

Olayla ilgili konusan öldürülen Karaten’in esinin kuzeni Ender Ataç, “Basimiza dün böyle talihsiz bir olay geldi. Acimiz büyük, kaybimiz büyük. 3-5 tane kendini bilmez maganda yüzünden çocuguyla, esiyle ve arkadaslari ile yürürken kursunlarin arasinda kalarak çocugunu korumak amaciyla kucagina aldigi sirada kursunlarin arasinda kaldi. Mermilerden bir tanesi kafasina isabet ediyor, o sekilde hayatini kaybediyor. Kendi oturduklari mahallede her zaman gittikleri parkta, sokagin ortasinda aksam saat 6’da bu olayin olmasi çok normal degil. Bu sahislar 1 ay önce yine ayni yerde silahli çatismaya karismislar fakat yaralama veya ölü olmadigi için herhangi bir cezai islem uygulanmiyor, sadece adli kontrol sarti ile serbest birakiyorlar. Biz bu isin pesini birakmayacagiz. 1 ay sonra, tekrardan böyle bir olaya karisip, günahsiz bir insanin canini aliyorlar” dedi.

Olay yerinde 80’den fazla kovan oldugunu ve Karaten’in çocugunu korumaya çalisirken öldügünü belirten Ataç, “Orada bebek de ölebilirdi, diger insanlar da ölebilirdi. Olaya karisan, 2 kisi yakalandi 1 kisi de halen araniyor. Emniyette sag olsun çok yakindan ilgileniyorlar, bulunacaklar. Bizim en çok kizdigimiz olaylardan biri de bu, böyle insanlarin bizim gibi masum insanlarin arasinda gezmemesi gerekiyor. Bunda büyük eksiklik var ama bu olayin pesindeyiz. Tek bir kiz çocugu vardi, çocugunu korumak için can verdi. Kapali Çarsida kuyumcuydu kendisi çok güzel bir iliskileri vardi. 80’den fazla kovan var. Aksam saatleri insanlarin gözü önünde yapacak kadar gözleri karardiysa, kanun önünde daha fazla agirlastirarak ceza almalari lazim“ diye konustu.

Daha sonra konusan Avukat Çagla Merve Özdemir, “Kelimelerin kifayetsiz kaldigi yerdeyiz. Sonuçta birbiriyle husumet yasayan iki gruptan bahsediyoruz ve 1 ay önce de ayni vukuattan yargilanmislar. Bizim Türk hukukçulari ve avukatlar arasinda ‘Meslek haline getirmek’ diye bir tabir var tamda bu tür olaylari anlatan. Aralarinda çatisma çikariyorlar, silah kullaniyorlar ve ayni olay 1 ay sonra hiçbir günahi olmayan, suçsuz birinin ölümüne sebebiyet veriyor. Avukatlar olarak bizim muzdarip oldugumuz konu, adli kontrol sarti ile serbest birakilmasi onu islah etmiyor. Biz bu isin pesini birakmayacagiz. Suan iki kisi göz altinda zaten evlerinde yapilan aramada iki tane uzi bir tane tabanca bulundu. Bu da bu adamlarin bu isi daimi yaptigini gösteriyor. Buradan diyebilecegimiz tek sey savcilik makamina intikal eden bu tür olaylarda, dosyalarin birazcik daha incelenmesi ve bu insanlarin GBT denilen sabikalarina bakilarak, adli kontrol verilip, verilmemesini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Adli Tip Kurumu’ndaki çalismalarin ardindan yakinlari tarafindan cenazesi teslim alinan Okan Karaten’in ikindi namazini müteakip Zincirlikuyu Mezarligina defnedilecegi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile