Çocugunun Gözü Önünde Karisini Biçaklayan Sahis Hakim Karsisina Çikti

Çocugunun Gözü Önünde Karisini Biçaklayan Sahis Hakim Karsisina Çikti

Kirikkale’de 4 yasindaki çocugunun gözü önünde karisini 51 yerinden biçaklayarak öldüren sahis, ilk kez hakim karsisina çikti.

Kirikkale’de Etiler Mahallesi Kibris Caddesi’nde 6 Haziran 2021 günü meydana gelen olayda, Sezer Baskaya evlerinde tartistigi esi Hacer Baskaya’yi 4 yasindaki çocugunun yaninda 51 yerinden biçaklayarak öldürmüstü. Gözaltina alinan Sezer Baskaya, sevk edildigi mahkemece tutuklanmisti.

Kirikkale 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan hakkinda hapis cezasi istemiyle iddianame hazirlanan Sezer Baskaya (29), Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile Keskin T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu’ndan baglandi. Maktul Hacer Baskaya’nin (26) annesi Zeynep, babasi Erdogan Köksoy, kardesleri ve avukatlari salonda hazir bulundu. Çesitli sivil toplum kurulusu üyesi çok sayida kadin, durusmayi izlemek üzere adliyeye geldi. Polis, durusma nedeniyle adliye önünde ve içinde güvenlik önlemi aldi.

Esinin aldattigi süphesiyle pismanligini dile getiren sanik Sezer Baskaya, savunmasinda, madde bagimlisi oldugunu iddia ederek, olayin nasil gerçeklestigini hatirlamadigini, polisleri bir süre kapida beklettigini ve daha sonra kapiyi açarak teslim oldugunu öne sürdü.

Sanigin annesi Ezgi Baskaya (47) olayin gerçeklestigi sirada evde oldugunu ve gelinin de hiçbir suçunun olmadigini ifade etti.

Avukatlarin da savunmasinin ardindan mahkeme heyeti, Sezer Baskaya’nin tutuklulugunun devamina karar vererek durusmayi 23 Mart 2022 tarihine erteledi.

Durusma sonrasi adliye önünde toplanan grup adina konusma yapan Reyhane Ercan, “51 yerinden biçaklanarak öldürülen kardesimize destek için buradayiz. Adalet yerini bulsun istiyoruz. Gereken cezalar yerine getirilsin istiyoruz” dedi.

Ölen kadinin akrabasi Hacer Ayten, “52 yerinden biçaklanan kizimiz. Parmaklarina kadar kesilmis, gözüne kadar çikarilmis. Bütün iskence yapilmis. Çocuk annesinin kucagindaymis. Biz idam istiyoruz, idam verilsin. Kadinlara gelmesin bu olay bizim basimiza da gelebilir” diye konustu.

Nevin Baskal ise, “Bir insana hunharca çocugunun gözü önünde iskence yapiliyorsa buna susan dilsiz seytandir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile