Çocuk Bilim Parkina Ziyaretçi Akini

Çocuk Bilim Parkina Ziyaretçi Akini

Mentese Belediyesi Çocuk Bilim Parki 1 yilda 21 bin 891 ziyaretçiyi agirladi. Mentese’de çocuklarin bilimsel gelisimine katki saglayan bilim parki, içerisindeki bilimsel deney setlerinin yani sira Robotik ve Kodlama Egitim Merkezi ile de teknolojiye ve bilime merakli gençlerin ilgi odagi oluyor.

Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs çocuklarin ve gençlerin bilim parkina olan ilgisinin her geçen gün artarak devam ettigini belirterek sunlari söyledi: “Çocuk Bilim Parkimiz açildigi günden bu yana ziyaretçi akinina ugruyor. Sadece kent merkezinden degil çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerimiz de var. Parkimiz 1 yil da 21 bin 891 ziyaretçiyi agirladi. Bu çok önemli bir rakam. Zira çagimiz bilim ve teknoloji çagi. Bu çagi gençlerimiz ancak bilimin isiginda ilerleyerek ve teknolojiyi yakindan takip ederek yakalayabilirler”

Baskan Gümüs park içindeki deney setleri ile çocuklarin eglenerek ögrendigini belirterek, “Parka gelen çocuklar farkli deney setlerini kullanarak bilimin temel prensiplerini, fizigin kurallarini eglenerek ögreniyorlar. Bu yöntem onlarin daha kolay ögrenmelerine ve edindikleri bilgilerin daha çok akillarinda kalmasina yardimci oluyor. Uzman egitmenlerimiz de bu süreçte parki ziyaret eden çocuklarimizin her zaman yanlarinda oluyorlar.” dedi.

Geçtigimiz yil hizmete açilan Robotik ve Kodlama Egitim Merkezindeki ücretsiz egitimlerin devam ettigini kaydeden Baskan Gümüs sözlerine söyle devam etti, “Ortaokul ve lise düzeyinde 23 ögrenciye Kodlama Egitimi ve Robotik Proje hazirlanmasi egitimleri veriyoruz. Verdikleri görevleri yerine getiren robotik projeler yapan çocuklarimizi en kisa zamanda ulusal ve uluslararasi platformlarda yapilacak yarismalara göndermeyi hedefliyoruz. Yine lise düzeyinde 14 ögrencimiz de Mobil Oyun Gelistirme egitimleri aliyorlar. Egitimler sonucunda Menteseli Efe, Mini Golf ve Space Time oyunlarini gelistirdiler. Patentini aldigimiz Menteseli Efe Oyunu akilli telefonlarda ve masa üstü bilgisayarda oynanabiliyor. Mini Golf ve Space Time Mentese Uzay Oyunu da tamamlandi. Bu oyunlari da en kisa zamanda akilli telefonlarin play-store uygulamasina yükleyecegiz. Uygulamadan ücretsiz olarak indirilebilecek. Çocuk Bilim Parkimiz amacina uygun olarak kentimizin çocuklarina gençlerine hizmet veriyor. Bizim de hedefimiz zaten buydu. Çocuklarimizin, gençlerimizin bilim ve teknolojiyle iç içe olmalari ve kendilerini bu yönde gelistirmeleri. Ülkemizin gelecegi, yeni neslin bilimi ve akli kullanarak Ata’mizin yolunda ilerlemesine bagli. Mentese Belediyesi olarak bizler de bu aydinlik yolda ilerlemeye devam edecegiz” dedi.

Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün saat: 10.00 ile 19. 00 arasi ziyarete açik olan Mentese Belediyesi Çocuk Bilim Parkini ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Parki ziyaret etmek isteyen egitim kurumlari ise Mentese Belediyesi’nin 0 252 214 48 80 numarali telefonundan dâhili 5310’a baglanarak randevu alabiliyorlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile