Çocuk Diyabet Okulu'nda Ilk Karneler Verildi

Çocuk Diyabet Okulu'nda Ilk Karneler Verildi

Mugla Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde Saglik Bakanligi Türkiye Diyabet Programi’nda, hastanede Çocuk Endokrinoloji ve diyabet klinikleri tarafindan yürütülen “Çocuk Diyabet Okulu” 2023 yilinin ilk mezunlarini verdi.



Mugla Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde çocuklarda diyabeti, beslenme, egzersiz ve ilaç tedavisi ile kontrol altina alabilmek için Saglik Bakanligi tarafindan yürütülen ve “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programi” çerçevesinde baslatilan egitimin ilki verildi.

Diyabetli çocuk hasta ve ailelerinin katildigi egitimde diyabet hastaliginin nedenleri, hangi bulgularda bir saglik kurulusuna veya hekime basvurmak gerektigi, rutin kontrollerinin önemi, insülin kullananlarda insülin uygulama yöntemleri, beslenmede dikkat edilmesi gereken durumlar, egzersiz ve fiziksel aktivitenin önemi gibi konular Endokrin Uzmani Dr. Gülay Can Yilmaz, Diyabet Egitim Hemsireleri Seval Gökçe, Fadime Çakmak, Diyetisyen Cansu Duman ve sosyal çalismaci Sercan Karaoglan’in da diyabetli bireylerin sosyal haklari sunumlarinin gerçeklestirdigi egitimin sonunda Tip1 diyabetli çocuklara ve ailelerine diyabet okulu diplomalari verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile