Şırnak Eğitim Sağlık Ocağı'nda Vali Yardımcısı Akın Ağca, Belediye Başkanı Ramazan Uysal, İl Sağlık Müdürü Özgür Yaşar, doktorlar ve vatandaşların katılımı ile çocuk felci aşı kampanyasının startı verildi. Ağıza damla yöntemiyle ilk aşıyı Belediye Başkanı Ramazan Uysal uygulayarak projenin startını verdi. Açılışta konuşma yapan Şırnak Vali Yardımcısı Akın Ağca, "Devletimiz sonuç itibarı ile milletimiz için var. Çocuklarımızın sağlıklı olabilmesi, bu ülkeye sağlıklı gençler olarak hizmet verebilmeleri
için henüz hastalık ortaya çıkmadan daha başından itibaren tedbir alma yoluna gitmiştir. Bu da Sağlık Bakanlığımızın konuya ne kadar önem gösterdiğinin göstergesidir. Bizim bu konuda arzumuz tüm 5 yaş altı çocuklara ulaşabilmek. Bütün velilerimizin bütün anne ve babaların hassasiyet göstermeleri, gerekiyor. Çünkü iş işten geçtikten sora yapılabilecek bir şey yok. Sağlık Müdürlüğümüzün kapıya kadar hizmetin götürülmesi şeklinde yapılacak olan bu çalışmada gereken hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.
İnşallah Şırnak bu anlamda güzel bir örnek sergileyerek Tüm Türkiye'ye örnek bir il olur" dedi.
Belediye Başkanı Ramazan Uysal da, "Belediye ve 12 Mahalle Muhtarı olarak aşı kampanyasının başarıya ulaşması için üzerimize düşen görevi yapacağız. Aşı kampanyasında görev alan arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.
Küçükken aşı olamayan ve bu yüzden engelli olan Gülşen Bilgeç ise "Ben şimdi bu çocukların çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Keşke bizim zamanımızda da böyle kampanyalar olsaydı da bende bu durumda olmasaydım. Bütün vatandaşlarımızın bu kampanyaya katılması gerekiyor. Bu duruma düşmemeleri için kendilerine çağrıda bulunuyorum" şeklinde konuştu.
Çocuk Felci Aşı Kampanyasının Startı Verildi
Şırnak'ta 'Çocuk Felci Aşı Kampanyası'nın startı Şırnak Eğitim Sağlık Ocağı'nda verildi.



















