Çocuk Felci Aşılama Çalışmaları Başladı

Çocuk Felci Aşılama Çalışmaları Başladı

Suriye’de yaşanan çocuk felci hastalığına karşı Gaziantep’te, aşı çalışmalarına başlandı.


Şehitkamil Toplum Sağlığı Merkezi’nde kurulan stantla aşı çalışması başlarken araçlarla sağlık görevlileri çıkış yapılarak ev ev gezilip aşı çalışmaları yapılacak. Suriyeli ve Türk çocuklara yapılacak aşı çalışmasıyla Gaziantep dahil olmak üzere 7 il dahilinde toplam 1 milyon çocuğa aşı yapılacağı öğrenildi.

Düzenlenen aşı çalışmasına Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Dr. Mehmet Ali Torunoğlu, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Tanrıverdi katıldı.

Program öncesi açılış konuşması yapan UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, Türkiye’ye aşı çalışmasından dolayı teşekkür ederek, “Bu gün bu önemli aşı kampanyasının başlangıcında burada olmaktan dolayı memnuniyetimi dile getiriyorum. Çünkü bu kampanya sadece bu ilde bu bölgede yaşayan Türk çocukları için değil, ayıca burada yaşayan diğer Suriyeli çocuklar içinde çok önemli. Hayati öneme sahip Sağlık Bakanlığı bu büyük çalışması ve öz verisiyle bu tür sağlık ile ilgili konularda bölgede çok büyük başarılar elde edildi. Türkiye dünyada sayılı ülkelerden bir tanesi çok uzun süre önce bu konu ile ilgili bu konuyu çöze bilen sayılı ülkeden bir tanesi. Türkiye’nin sadece kendi çocukları değil ülkesinde misafir ettiği Suriyeli çocuklarında sağlığını düşünerek bu kampanyayı bu çalışmayı onları dahil ettiği için çok memnunuz” dedi.

Çocuk felci aşılama çalışmalarına Gaziantep’ten başladıklarını belirten Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, “Toplumumuzun en önemli sorunlarının başta geleni sağlık sorunudur. Gerçekten sağlıklı bir neslin yaşaması ve sağlıklı bir nesle sahip olmasından çok önemli bir konu bu. Özellikle bugün ki programımızın en önemli noktası olan poli virüsünün çocuklarımızın bu virüse karşı aşılanması konusunda bölge ile bugün başlatılan poli aşılama programının ilimizde başlatacağız. Gerçekten çok önemli olan bu aşılama yıllar önce 1988 yılında dünyada başlatılan aşılamalar 1998 yılından Avrupa bölgesinde 51 ülkemizin de için de bulunduğu 51 ülkede poliyo virüsünden arındırılmış ülke olarak sertifikalandırılmış bulunmaktayız. Ancak 15 yıl sonra bu gün içinde bulunduğumuz durumdan dolayı özellikle komşu ülkemiz olan Suriye de bu vakanın görüldüğü Dünya Sağlık Örgütü tarafından da 29 Ekim 1913 tarihinde resmen ilan edildiği için bizde tedbir olarak çocuklarımızı ve insanlarımızı bu virüsten korumak amacıyla Sağlık Bakanlığı önderliğinde bu önemli program başlatılmış bulunmaktadır. Gaziantep ile birlikte 7 ilimizde kapı kapı dolaşılarak 1 milyon civarında çocuğumuzun aşılama çalışmaları yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Çocuklarına aşılamaya getiren aileler ise, aşı çalışmasından dolayı Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ederek, aşının çok önemli olduğunu, aşı sayesinde çocuklarının sakat kalmayacağını ifade etti.

Yapılan açıklamalar sonrası çocuklara aşıları yapıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile