Çocuk Kent Ilk Misafirlerini Agirladi

Çocuk Kent Ilk Misafirlerini Agirladi

Çevreyi koruma ve yesil alanlari çogaltma konusundaki hassasiyetini bir kez daha gösteren Usak Belediyesi, kente genis bir sosyal alan kazandiracak Çocuk Kent’te de çok sayida agaci toprakla bulusturdu.



Kalfa korusunda bulunan ve 123 bin metrekarelik alani kapsayan Çocuk Kent’te gerçeklesen agaç dikim programina esi ve çocuklariyla katilim saglayan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin’in yani sira AK Parti Usak Milletvekili Ismail Günes, AK Parti Usak Il Baskani Himmet Yasar, liselerden gelen ögrenciler, gaziler, sehit aileleri ve çocuklari katildi.



Yaptigi konusmada, olumsuz hava sartlarina maruz kalinmazsa 15 gün içerisine Çocuk Kent’in resmi açilisini gerçeklestirmeyi planladiklarini belirten Baskan Çakin, “Bizler bir süredir sehrimizin farkli noktalarinda agaçlandirma çalismalarini gerçeklestiriyorduk. Bugün buradaysa çalismalarimizi sürdürerek çok sayida agaci toprakla bulusturduk. Bu projeyi hayata geçirmek çok kolay olmadi. 123 bin metrekarelik büyük bir alandan bahsediyoruz. Çocuk Kent Usak’in en büyük parklarindan birisi olacak ve içerisinde 40’a yakin aktivite imkaninin yani sira açik oyun alanlari, kapali oyun alanlari gibi birçok donatiyi vatandaslarimiza sunacak. Yine parkimizin içerisinde Bilim Merkezimiz bulunacak, kisa süre içerisinde kayitlarin baslayacagi merkez sayesinde çocuklarimizin içerisinden Selçuk Bayraktarlar, Alper Gezeravcilar çikmasi konusunda güçlü bir adim atilmis olacak. Ayni zamanda burada çok güzel iki tane Sosyal Tesisimiz var. Su an Usak’ta bulunan diger tesislerimiz çok büyük ragbet görmekte. Özellikle bugünkü gibi güzel havalarda Yesil Karaagaç Dogal Yasam Merkezimizde geçtigimiz hafta açilisini yaptigimiz Yesil Karaagaç Sosyal Tesisimiz vatandaslarimiz tarafindan yogun ilgiyle karsilaniyor. Bu tarz sosyal donatilar çok önemli. Çünkü hayat sadece ise gitmekten, eve gelmekten ibaret degil. Bizler vatandaslarimiza, aileleriyle, çocuklariyla birlikte is ve okul disinda keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar sunmayi önemli bir görev biliyoruz. Sosyal belediyecilik anlaminda bunun bir ihtiyaç olduguna inaniyoruz. Bu dogrultuda Usak’taki yasam kalitesini daha da yükseltebilmek, sehrimize gelen misafirlerimizi keyifle agirlayabilecek alanlar olustumak ve çocuklarimizin yüzlerini gülümsetmek için çalistik. Insallah bundan sonra da yapacagimiz nice güzel eserle birlikte Usak’imizi daha yasanilabilir bir sehir haline getirecegiz.” ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan agaç dikim etkinligi gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile