Çocuk Meclisi Üyeleri Gazi Üniversitesi’nde

Çocuk Meclisi Üyeleri Gazi Üniversitesi’nde

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclis üyeleri, Gazi Üniversitesi Bilişim Garaj Akademisi’nde gerçekleştirilen eğitim ile tasarımların üç boyutlu nesnelere dönüşüm süreçlerini öğrendiler.


Gazi Üniversitesi Bilişim Garaj Akademisi’ni ziyaret eden çocuklar, bilgisayar programı sayesinde hayallerindeki tasarımları çizip hazırladılar, kendi tasarımların üç boyutlu bir şekilde heyecanını yaşadılar.

Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in kurucusu olduğu, Bilişim Garaj Akademisi’nde programlama, robot tasarım, web tasarımı gibi konularda bilgi alan çocuklar, ilk kez Tinkercad üç boyutlu tasarım yazılımı kullandılar.

Çocuklara üretim odaklı bilişim becerileri kazandırmayı amaçlayan akademide, Gazi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Araş.Gör. Ekmel Çetin, Araş.Gör. Akça Okan Yüksel ve Uzm. Ahmet Çelik’in verdiği dersler renkli ve eğlence dolu anlara sahne oldu.

OKULLARDA DA UYGULANMALI
Üç boyutlu (3D) tasarımlara giriş yapan çocuklar, problemlere çözüm geliştirme becerileri kazanmakla ilgili temel bilgilerle tanıştılar. Meclis üyeleri, okullardaki bilişim teknolojileri derslerinin de uygulamalı ve daha renkli biçimde işlenmesinin çok yararlı olacağını söyledi.

İlk kez gördükleri üç boyutlu yazıcı ile ileride çok daha farklı malzemeler tasarlanabileceğini belirten Meclis üyeleri, 3D yazıcı ile oyuncaklar, telefon kapakları ve sevdikleri her türlü eşyayı tasarlayabileceklerini ifade ettiler.

Akademideki sunumda 3D yazıcıları ile ön ayakları olmayan bir köpeğe bir protez ayak yapılışını da izleyen çocuklar, heyecanlarını ve şaşkınlıklarını gizleyemediler. Çocuklar, kağıt üzerinde duran bir çizimin, tüm yüzeyleriyle üç boyutlu bir cisme dönüşmesini izlemenin çok değişik bir tecrübe olduğunu belirttiler

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile