Çocuk Nörolojisi Uzmani Uyardi Açiklamasi 'Çocuklarda Teknolojik Cihaz Kullanimina Sinir Konulmali'

Çocuk Nörolojisi Uzmani Uyardi Açiklamasi 'Çocuklarda Teknolojik Cihaz Kullanimina Sinir Konulmali'

Çocuk Nörolojisi Uzmani Prof. Dr. Ömer Faruk Aydin, "Okul öncesi dönemde teknolojik cihazinin günlük kullanim süresi 1 saati geçmemelidir. Ilk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati asmamalidir" dedi.



Liv Hospital Samsun Çocuk Nörolojisi Uzmani Prof. Dr. Ömer Faruk Aydin, çocuklarda teknolojik cihaz kullanimi hakkinda bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ömer Faruk Aydin, zorunlu durumlar disinda belli kurallar çerçevesinde ve belirli sürelerle çocuklarin teknolojik cihazlari kullanmasina izin verilmesinin uygun olabilecegini söyledi.

2 yasindan küçük çocuklarin teknolojik aletlerin kullanmasinin önerilmedigini vurgulayan Prof. Dr. Aydin, “Çünkü dil, zihinsel, hareket ve sosyal-duygusal becerilerin gelisimi için anne-baba ve diger yetiskinlerle sosyal etkilesim gereklidir. Okul öncesi dönemde, günlük kullanim süresi 1 saati geçmemelidir. Ilk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati asmamalidir” diye konustu.



"Uykudan önce kullanilmamali"

Uykudan önceki 1 saatlik zaman diliminde dijital elektronik aletlerin kullaniminin önerilmedigini belirten Prof. Dr. Aydin, “Ayrica, kullanilacak sürenin bölünerek birkaç seferde kullanilmasi uygun olabilir. Ancak egitim amaçli kullanimlar, görüntülü görüsmeler veya konusmalar bunun disinda tutulabilir” seklinde konustu.



"Uygun sinirlar konulmalidir"

Günümüzde, çocuklar ve ergenler arasinda dijital elektronik aletlerin yaygin kullanilmasinin, bu araçlarin eglence araci haline gelmesine ve özel dillerin olusmasina yol açtigini söyleyen Prof. Dr. Aydin, “Ayrica, sosyal iletisimde önemli bir rol oynamakta ve teknolojiyle olan baglantilarini saglamaktadir. Özellikle okul öncesi dönemde, anne-baba etkilesimine açik ve dogru programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu etkileri olabilir. Uygun kullanim kurallari ve sinirlamalar çerçevesinde bu araçlarin faydali olabilecegi unutulmamalidir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile