Çocuk Olmak, Büyükler Tarafindan Küçümseniyor

Çocuk Olmak, Büyükler Tarafindan Küçümseniyor

Çayirova Belediyesi’nin düzenledigi 3. Kitap günlerinde yazarlar Said Ercan ile Sermin Yasar, okurlariyla söylesi ve imza gününde bulustu. Yogun katilimin oldugu söyleside ’Çocukluk ve Dijital medya okuryazarligi neden önemli’ temali konulara deginildi.

Çayirova Kitap günleri tüm hiziyla devam ediyor. Ziyaretçi akinina ugrayan kitap günlerinde Yazarlar Said Ercan ve Sermin Yasar okurlariyla bulustu. Çayirova Belediyesi 3. Kitap Günleri’nde yazar Sermin Yasar söylesi ve imza günü gerçeklestirdi. ’Çocukluk’ temali söylesisinde çocuk olmayi farkli bir gözle ele alan yazar, çocuk olmaya sira disi bir yorum getirdi. Çocuklugun insanin hayatina yön veren en berrak sokak oldugunu belirten yazar, çocuk olmanin büyükler tarafindan küçümsenerek, "Birak çocuklugu, çocuk olma, büyü artik" gibi laflarla zedelendigini belirtti.

Çocuk olmanin, hayal kurmanin ve çocuk kalabilmenin degerine vurgu yapan Sermin Yasar, basarili isimlerin yaptiklari güzel isler sonunda "Bu benim çocukluk hayalimdi" cümlesini masaya yatirdi. Salonu agirlikli olarak anne ve çocuklarin doldurdugu söyleside yazarin konusmalari büyük alkis topladi. Söylesi sonrasi yazar Sermin Yasar katilimcilarin sorularini cevaplayarak kitaplarini imzaladi.

Said Ercan: Kontrol insanda olmali

Hizla devam eden kitap günlerinde Yazar Said Ercan "Dijital medya okuryazarligi neden önemli" konulu bir söylesi gerçeklestirdi. Teknolojinin önemine deginen Ercan, dogru kullanim disinda yol açabilecegi zararlari ve bagimlilik konusuna degindi. Sosyal medya platformlarini görünen yönü disinda da ele alan Ercan, kontrolün insanda olmasi gerektiginin altini çizdi. Hayatimiza teknoloji ile giren araçlarin uyku düzenimiz, hayal dünyamiz, düsüncemiz ve kültürümüz üzerinde olumsuz etkiler birakmamasi yönünde tavsiyelerde bulunan Ercan, söylesisini katilimcilardan gelen sorular ile tamamladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile