Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Kayseri’de Toplandı

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Kayseri’de Toplandı

2009 yılında Kayseri'de kurulan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu doğduğu topraklarda hayat buldu.

13-14 Ekim tarihlerinde Kayseri Özel Hunat Hatun Okulu ve 60. Yıl Mehmet Sepici Cumhuriyet İlkokulu’nda yapılan eğitimler Kayseri, Niğde ve Hatay'dan gelen öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti. Eğitimlere Federasyon genel merkezinden Hasan Gürbüz ve Sadıka Gönen katıldı.

Eğitimde konuşan Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Hakan Tatlı, "Oyun çocukların çevresiyle ilişki kurmasına, duygu ve düşüncelerini yansıtmasına yarayan bir araçtır. Çocuk, gerçek hayata hazırlayıcı deneyimleri oyun aracılığı ile öğrenir. Oyun hayatın şartlarına uyumda güçlük çeken çocuklar için ideal bir yöntemdir. Bizler görev olarak bunu üstlenmeli ve çocuklarımıza bu hakkı tanımalıyız. Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Kayseri'de tüm kesimlerden geniş destek alarak çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesine destek vermesi amacıyla unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızın güzel örneklerini çocuklarımıza sunacaktır." dedi.

Programa TEMA Vakfı İl Temsilciliği adına katılan Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdulkadir Dağlı ise, "Hepimizin amacının yaşanılabilir bir dünyada sağlıklı, temiz ve çocuklarımızın hak ettiği bir çevre oluşturmak olduğunu ayrıca STK' ların birbirlerine destek vermesi gerektiğini ifade ederek bu kapsamda Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu' nun bu ve bundan sonraki çalışmalarının ilimize hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile