Çocuk Trafik Eğitim Parkuru Projesi'ne Ödül

Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın, Çocuk Trafik Eğitim Parkuru Projesi, AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığının yaptığı değerlendirmede ödüle layık görüldü.

Kastamonu Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkuru, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından en önemli sosyal projeler arasına alındı.

Başkan Babaş, projenin ödüle layık görülmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Göreve geldiğinde Kastamonu'da böyle bir parkurun bulunmadığını belirten Babaş, şunları söyledi:

'Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza trafik kurallarını öğretmek ve bu konudaki toplumsal bilinçlendirmeyi ailenin en değerli ferdiyle sağlamak amacıyla trafiğe hayat katacak bir merkez kurduk. Amacımız burada trafik canavarına 'dur' diyebilecek bireyler yetiştirmek. Her yıl binlerce insanımızı kaybettiğimiz, milyonlarca insanımızın yaralandığı ve milyarlarca hasara neden olan trafik kazalarını görmek bizleri üzmektedir. Bu kazaların büyük bölümünün ise sürücü ve trafikte yer alan diğer unsurların kural ihlallerinden kaynaklanıyor olması gerçekten düşündürücü. Bu noktada zamanında eğitimlerin trafikte daha bilinçli bireylerin yetişeceğini düşündük ve sadece Kastamonumuza değil bölgeye hitap edebilecek bir eğitim merkezi kurduk.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile