Çocuk Üniversitesinden Mezun Oldular

Çocuk Üniversitesinden Mezun Oldular

Düzce Üniversitesi Çocuk Üniversitesi üçüncü dönem sertifika töreni gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi bünyesinde kurulan Çocuk Üniversitesi üçüncü dönem eğitimleri, düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi. Çocuk Üniversitesi Merkezi’ndeki sertifika törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Çocuk Üniversitesi Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şule Ay, öğretim üyeleri, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Eğitimlere katılan öğrencilerin eğitim süreçlerinin anlatıldığı slayt gösterimiyle başlayan programın açılış konuşmasını Yrd. Doç. Dr. Şule Ay gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Şule Ay, “Haydi Çocuklar Üniversiteye” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, Çocuk Üniversitesi projesiyle çok iyi sonuçlar aldıklarını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Şule Ay, bu yıl ilk kez ortaokul öğrencilerini de kabul ettiklerini söyleyerek, “Daha fazla toplumsal proje üretme gayretindeyiz. Çocuk Üniversitesi projesi 95 ülkede ve 100’ü aşkın üniversitede uygulanmaktadır. Ülkemizde de dört Çocuk Üniversitesi bulunmakta. Bu yıl ayrımcılığa karşı empati teması çerçevesinde eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Çocuk ve Gençlik Bilim Araştırma Merkezi kurduk” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, eğitimlerde emeği geçenleri tebrik ederek, “Gıpta ettim. İnsan düşüncesinin yönlendirme değil de yaratıcılığı üzerine gidildiğinde çok şeylerin kısa sürede başarılabileceğini gördüm. Çocuk Üniversitesi’nin önemini arttırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Programın sonunda 13 ilkokul ve 18 ortaokul öğrencisine sertifikaları verildi.

Öğrenciler eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile