Çocukken Istismar Edildigi Iddiasiyla Adam Öldürmüstü, Yargilanmasina Baslandi

Çocukken Istismar Edildigi Iddiasiyla Adam Öldürmüstü, Yargilanmasina Baslandi

Kocaeli’de çocukken kendisine cinsel istismarda bulundugunu iddia ettigi sahsi, sokak ortasinda pompali tüfekle vurarak öldüren sanigin yargilanmasina baslandi. Sanik savunmasinda, "Küçükken maktulün bana yaptigi istismar aklimdan çikmiyordu. Evime geldiginde bana karsi söyledigi sözleri kaldiramadim. Alkol ve uyusturucunun etkisiyle de bu olay gerçeklesti" dedi.

Olay, 8 Ekim 2021 tarihinde Gölcük Degirmendere Yali Mahallesi D-130 Karayolu yan yolda meydana geldi. Iddiaya göre, olay günü ayni evde bulunan K.C. ile Ramazan Çar (47) arasinda bilinmeyen bir sebeple tartisti. Ikili arasinda çikan tartismada K.C., evindeki tüfek ile Çar’a ates etti. Ayagina isabet eden saçmalar ile yaralanan Çar, kendini disariya atarak kaçmaya çalisirken ates etmeye devam eden K.C. tarafindan sokak ortasinda basindan vurularak yere yigildi. Ramazan Çar hayatini kaybederken, K.C. ise tutuklandi.

Istismar iddiasi

Sanik, iddianamede yer alan ifadesinde, maktulün kendisine çocukken cinsel istismar uyguladigini iddia ederek, "Ramazan Çar bizim köylümüz olur. Ben 6-7 yaslarindayken köyde hayvan otlatiyordum. Ramazan Çar benim elimi ve kolumu baglayarak bana tecavüz etti. Ben bu olaydan kimseye bahsetmedim. Bu olaydan sonra psikolojim bozuldu, uyusturucu batakligina düstüm" ifadelerini kullanmisti.

"Küçükken maktulün bana yaptigi istismar aklimdan çikmiyordu"

Tutuklu sanik K.C.’nin Kocaeli 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina baslandi. Durusmaya taraf avukatlari, öldürülen Ramazan Çar’in ailesi ve tutuklu sanik katildi.

Savunmasi için söz hakki verilen K.C., "Ilk ifademde, ’maktulü 2 yil önce öldürmeye karar verdigim’ söylemi gerçegi yansitmamaktadir. Çünkü ifade verdigimde uyusturucu maddenin etkisindeydim. Bunu 2 yildir düsünüyor olsaydim su ana kadar çok kez yapardim. Olay günü 500 TL vererek esrar aldim ve eve giderek içmeye basladim. Gün içerisinde uyusturucu ve içki içtim. Bu süre zarfinda kahveye de gittim. Orada Ramazan Çar ile karsilasinca eve geri döndüm, o da pesimden geldi. Küçükken maktulün bana yaptigi istismar aklimdan çikmiyordu. Evime geldiginde bana karsi söyledigi sözleri kaldiramadim. Alkol ve uyusturucunun etkisiyle de bu olay gerçeklesti. Ramazan Çar’in amcasi maktulün bana uyguladigi istismari biliyor ancak inkar ediyor" dedi.



"Ben istismar olayindan haberdar degilim, bilseydim tepki gösterirdim"

Saniktan sikayetçi olan Ramazan Çar’in esi Huriye Çar, "Ben istismar olayindan haberdar degilim. Bu olayla ilgili bilgim olsaydi tepkimi gösterirdim. Ancak benim esim böyle bir sey yapacak insan degildir. Esim isten çikarak kahveye gidiyor, sanik ise onu eve çagirarak silahla vurup öldürüyor. Adaletinize güveniyorum, sanigin en agir cezayi almasini istiyorum" diye konustu.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile