Çocuklar Hayata Daha Umutlu Bakacak

Çocuklar Hayata Daha Umutlu Bakacak

Tatvan Emniyet Müdürlüğü ve Bitlis İş-Kur Müdürlüğü işbirliğiyle risk altında olan çocuklara yönelik hayata geçirilen “Çocukların mutlu geleceği için umut yıldızı” projesi sayesinde hayata umutla bakacakları belirtildi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Tatvan Emniyet Müdürlüğü ve Bitlis İş-Kur Müdürlüğü işbirliğiyle Tatvan’da hayata geçirilen PVC, mobilya ve kuaför kurslarını ziyaret etti. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yurdakul, bu tür projelerin gençlerin yaşama kazandırılması ve mesleki niteliklere kavuşması açısından güzel çalışmalar olduğunu söyledi.

Türkiye'nin temel sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Yurdakul, "Bu projeleri çok önemli buluyorum. Çünkü ülkemizin temel sorunu işsizliktir. Bundan daha önemli bir sorun da niteliksizlik. Dolayısıyla niteliksiz bir insanın 'ben işsizim' demesi iktisadi anlamda işsizlik olmuyor. Bir nevi gizli işsizlik oluyor. Türkiye'nin bu temel sorununa el atan İş-Kur Müdürümüze, bu ilçenin yöneticilerine, imkanı sağlayan iş yeri sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu kursların tabanda gittikçe yayılmasını arzu ediyorum. Dileğimiz gençlerin aldığı kursların, onları meslek sahibi yapacak hale getirmesidir" dedi.

Vali Yurdakul, incelemelerin ardından kursiyerlerle tek tek ilgilenerek sıkıntılarını dinledi.

Kurslarla ilgili bilgi veren İş-Kur Müdürü Alaattin Aslan isek Kursların asıl amacının risk altında olan çocukların topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Tatvan’da kuaförlük, PVC ve mobilya üzerine 3 ayrı kurs açtıklarını ifade eden Aslan, “Üç kursumuzun toplamında 12 kişilik kurslar olmak üzere 36 kursiyerimiz var. Bu kursiyerlerimiz bir yandan meslek edinirken, diğer bir yandan da evde boş oturmak yerine ileride işlerine yarayacak olan meslekler öğreniyorlar. Bu süre zarfında kursa giden kursiyerlere İş-Kur Müdürlüğümüz tarafından bu kursiyerlerin sağlık ve meslek hastalığı sigortaları karşılanacak. Bunun yanında yine bu kursiyerlerimize günlük 20 TL ücret verilecektir. 3 ayın sonunda ise kursiyerlerimize sertifika vereceğiz” diye konuştu.

Kursiyerler ise, kendilerine çalışma imkanı sağlayan Tatvan Emniyet Müdürlüğü ve Bitlis İş-Kur Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile