Çocuklar Kadar Büyükler De Uçurtma Heyecanı Yaşadı

Çocuklar Kadar Büyükler De Uçurtma Heyecanı Yaşadı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Koordinatörlüğü (BEF) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla uçurtma şenliği düzenlendi.

Şenlikte çocuklar kadar büyüklerde uçurtma heyecanı yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezleri (KAYMEK) bünyesinde yürütülen Gülen Yüzler Deniz Yıldızı Belsin Kurs Merkezi önünde düzenlenen şenliğe, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Kayseri İl Müdürü İbrahim Ceylan, Gençlik Hizmetleri Kayseri İl Müdürün Metin Özen ve KAYMEK öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan BEF Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocukların mutluluğuna ortak olmak ve gönüllerince eğlenme fırsatı sunmak amacıyla uçurtma şenliği düzenlediklerini belirterek, "Şenliğimize 650 civarında çocuğumuz yarışmacı olarak katıldı.

Büyükşehir belediyesi olarak şehrimizin her köşesindeki çocuklarımıza ulaşarak onları daha iyi bir geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bu amaçla yürüttüğümüz 'Gülen Yüzler Deniz Yıldızı' isimli projemiz Türkiye birincisi seçildi." dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşmada büyükşehir belediyesi olarak her alanda vatandaşların daha rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşamalarını temin etmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

16 yıl önce ilk kez belediye başkanı seçildiğinde Belsin bölgesinin kendi sorumluluk alanında bulunduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "O zamanlar burada yeşil alan hiç yoktu. Yollar toz toprak içindeydi ve alt yapısı da yoktu. Var gücümüzle çalışarak burayı sağlıklı bir yaşam alanı haline getirdik." şeklinde konuştu.

Kayseri'yi her alanda geliştirerek bulunduğu bölgede bir cazibe merkezi haline getirmek istediklerini kaydeden Başkan Özhaseki, "Erciyes Projesi devam ediyor. Bölge hastanesi ve ikinci devlet üniversitesi hazırlıkları aralıksız sürüyor. Çocuklarımız burada okusunlar, başka diyarlara gitmesindeler diye Amerika'dan dahi hocalar getirmeye, Kayseri'yi ayağa kaldıracak ne kadar proje varsa hepsini yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Başkan Özhaseki, bir yandan büyük projeler yaparken diğer taraftan da çeşitli sosyal projelere imza attıklarını ve 'Gülen Yüzler Deniz Yıldızı Projesi' ile düzenlenen uçurtma şenliğinin bunlardan biri olduğunu da sözlerine ekledi. Şenlik alanında bulunan çocuklarla sohbet ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Özhaseki, uçurtmalardan birinin ipini eline alarak çocukların uçurtma sevincine ortak olmayı da ihmal etmedi. Ardından en güzel uçurtma, en yükseğe çıkan uçurtma ve en teknik uçurtma dallarında dereceye giren çocuklara madalyaları Başkan Özhaseki, İl Milli Eğitim Müdürü Ceylan ve İl Gençlik Müdürü Özen tarafından verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile