Çocuklar 'Katikli Ekmek Atölyesinde' Hünerlerini Sergiledi

Çocuklar 'Katikli Ekmek Atölyesinde' Hünerlerini Sergiledi

Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafindan gastronomi sehirler agina dâhil edilen Hatay’da yöresel lezzet olan katikli ekmegi bu kez ustalar degil çocuklar yapti.

Antakya ilçesinde Turunçlu Sehit Hakan 3 Yildiz Ilk ve Ortaokulu 4. sinif ögrencileri Yerli Mali Haftasinda Unesco Hatay Gastronomi Evi’ni ziyaret ederek katikli ekmek atölyesine hünerlerini sergiledi.

Eldivenlerini takan çocuklar ilk olarak katikli ekmegin harcini karistirdi. Çocuklar daha sonra hamur açarak bu harci açtiklari hamurun üzerine ekledi. Çocuklar Unesco Hatay Gastronomi Evi sefleriyle birlikte katikli ekmek yapmasini ögrendi. Yapilan katikli ekmekler çocuklara ikram edildi.

Unesco Hatay gastronomi evi müdürü Ipek Aslan, Hatay Büyüksehir Belediyesi kurulusu olan Unesco Hatay Gastronomi Evi’nin geleneklerimizi gelecek kusaklara aktarimi konusunda var güçleriyle çalistiklarini ifade etti.

Yerli Mali Haftasinda ögrenciler için bir Antakya kültür gelenegi olan katikli ekmek atölyesi olusturduklarini belirten Aslan, “Seflerimizle birlikte bir araya geldik. Asçilik üzerine mesleki bilgileri asçilarimiz ögrencilerimizle paylasti. Onlarin sorunlarina yerinde cevap verdi. Katikli ekmek atölyemizde basindan sonuna kadar hep beraber yaptik ve tas firina gönderdik. Firin ve kasap kültürü Antakya’da gelisen ve var olan bir kültürdür. Bu kusaklara aktarimi konusunda her birimde ve her yerde görev aliyoruz. Bu konuda duyarli ögretmenlerimize ve okul yönetimine tesekkür ederiz. Unesco Hatay Gastronomi Evi Hatay halkinin evidir. Kapilarimiz herkese sonsuza kadar açiktir. 2 buçuk yilda yaklasik 100 etkinlik yaptik. Bunlarin içerisindeki en önemlisi de gelenek olan yemeklerimizin genç kusaklara aktarimi konusunda atölyeler düzenlemektir. Bunlara kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Bu konuda bizden talepte bulunan tüm sivil toplum örgütlerine, okullara ve ögrencilere kapilarimiz açiktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile