Doğa Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, çocuklar, dünya ölçeğindeki oyuna, gördükleri leylek, kırlangıç, ebabil, arı kuşu veya guguk kuşları gözlemlerini "yasayanbahar.org" sitesine kaydederek, katılabilecek.
İşlenen her kayıttan sonra, çocukların bulunduğu il ve ülkenin haritası renklenmeye başlarken, dünya çocukları birlikte "Yaşayan Bahar" haritasını çizecek.
Haritayla, kaydedilen beş kuş türünün hangi şehirlerden ne zaman geçtikleri, Türkiye ve dünya haritası üzerinden izlenebilecek. Doğa Derneği ile temasa geçmeleri halinde, Türkiye'nin farklı yerlerindeki okullar da etkinliklere katılabilecek.
Etkinlik kapsamında, Avrupa, Asya ve Afrika'daki öğrenciler birbirlerine mektup, elektronik posta gönderebilecek, video kayıtlarını paylaşabilecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz, etkinliğe bu yıl 50 ülkeden katılan çocukların göçmen kuşların göçünü gözlemleyerek kaydedeceğini belirterek, "Bu sayede sınır tanımayan kuşların insanlar arasında nasıl köprü olduklarını anlıyoruz. Nairobi'den yola çıkan bir kuşu, İstanbul'da görmek mümkün. Yaşayan Bahar oyunları sayesinde, çocuklar kuşların güzelliklerini ve onları korumanın önemini keşfediyor" ifadelerini kullandı.
"Yaşayan bahar" internet sitesine geçen yıl 286 binin üzerinde göçmen kuşun gözlem kaydı girilmiş ve 50 ülkeden 54 binin üzerinde çocuk, 900 öğretmen ve uzman, aktivitelere katılmıştı.
Çocuklar Kuş Göçünün Haritasını Çizecek
Dünya Kuşları Koruma Kurumu'nun (BirdLife International) ortakları tarafından gerçekleştirilen "Yaşayan Bahar" etkinlikleriyle çocuklar, çevrelerinde yaşayan kuşları keşfedecek.