Çocuklar, 'Mobil Trafik Egitim Tiri'nda Kurallari Ögrendi

Çocuklar, 'Mobil Trafik Egitim Tiri'nda Kurallari Ögrendi

Samsun’da ögrenciler Içisleri Bakanligi Mobil Trafik Egitim Tiri’nda trafik kurallarini ögrendi, trafik egitim parkurunda da ögrendiklerini uyguladilar.

Trafik kültür ve bilincinin arttirilmasi, trafik kurallarina uyma aliskanliginin kazandirilarak, trafik içinde en savunmasiz grup olan çocuklara temel trafik kurallari ögretilmesi amaci ile Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan Mobil Trafik Egitim Tiri faaliyete geçirilerek ülke genelinde ögrencilere yönelik uygulamali trafik egitimleri düzenlenmeye basladi.

Bu kapsamda yapilan planlama dogrultusunda Samsun’daki okullarda ögrencilere trafik egitimi verildi.

Mobil Trafik Egitim Tiri, Canik 100. Yil Ilkokulu ve Çarsamba Mithat Yilmaz ilkokulunun ardindan bugün de Canik Inönü Ilkokulu’na geldi. Samsun Il Emniyet Müdürlügünde görevli trafik polisleri okulda bulunan ilkokul ögrencilerine teorik ve uygulamali trafik dersi verdi.

Aldiklari egitimin ardindan trafik egitim parkinda akülü araç kullanan ögrenciler, “Ilk önce tirda trafik ve kurallarini ögrendik. Burada bize emniyet kemerinin önemini, kirmizi isik ihlalini, araç kullanirken cep telefonu kullanilmamasinin önemi gibi konulari ögrendik. Akülü araba kullanmak da çok zevkliydi” dediler.

Egitim tirinin Samsun’daki faaliyetleri bugün yapilan egitim ile sona erdi. Tir, diger illerdeki ilkokullarda egitimlere katki vermeye devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile