Çocuklar Polisle Kaynaşacak

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında, özellikle yoğun göç alan bölgelerdeki okullarda öğrenim gören 800 öğrencinin, polis merkezlerini ziyaret edeceği bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Çocuk Şube Müdürlüğü'nce 'Toplumsal Dayanışma Projesi' çerçevesinde, gençlerin gelecek yaşantılarında polis merkezleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve vatandaşlarla polis merkezleri arasında bir köprü oluşturmak amacıyla çalışma başlatıldığı belirtildi. Hazırlanan proje ile 'polis merkezlerinin korkulacak bir yer olmadığını göstermek, eylemlerde küçük yaştaki çocukların kullanılmasını önlemek, eğitim ve öğrenimlerine katkı sağlamak, çocukları polisle ve toplumla barışık hale getirmek, polise ve devlete karşı güven ve ilgilerini arttırmanın' amaçlandığı bildirildi.
Hayat Bilgisi ders programında yer alan 'Çevremizi Tanıyalım' ünitesi çerçevesinde, özellikle olayların yoğun olarak yaşandığı bölgelerdeki okullarda öğrenim gören 800 öğrencinin, proje kapsamında, bölge polis merkezlerini, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nü, haber merkezini ve Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret edecekleri ifade edildi. Ayrıca lunaparka da götürülecek olan çocuklara, çeşitli kitaplar hediye edileceği de bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile