Çocuklar, raylı sistem olan bölgede dikkatli olacak

Antalya'da Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri Hafif Raylı Sistem Merkezi'ni ziyaret etti. Raylarla ilgili almaları gereken tedbirlerİ dinleyen

Antalya'da Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri Hafif Raylı Sistem Merkezi'ni ziyaret etti. Raylarla ilgili almaları gereken tedbirlerİ dinleyen öğrencilerin raylı sistem hattı geçen alanlarda uçurtma uçurmamaları, bisiklet sürmeyin. cep telefonu ile konuşarak ya da kulakta müzik çalar ile karşıdan karşıya geçmemeleri istendi.

Öğretmenleri eşliğinde depolama alanına tramvay ile gelen öğrenciler raylı sistem teknikeri Canan Kösem eşliğinde merkezi gezdi. Öğrenciler, atölye binası, depolama alanı ve GPS kontrol merkezlerini yerinde inceledi. Yetkililerden sistem hakkında bilgi alan küçük ziyaretçiler Türkiye'de raylı sistemin kuruluşu, Antalya Hafif Raylı Sistemi'nin genel özellikleri ve tramvayda uyulması gereken kuralları içeren sinevizyon gösterimini izledi.

Eğitim sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Canan Kösem, küçüklere şu uyarılarda bulundu: "Raylı sistem hattı geçen alanlarda uçurtma uçurmayın. Tramvay hattı içinde asla bisiklet sürmeyin. Cep telefonu ile konuşarak ya da kulağınızda müzik çalar ile karşıdan karşıya geçmeyin."

Öğrenciler GPS odasından hatta yolculuk yapan tüm vatmanlara (tramvay sürücüsü) telsiz anonsu ile 'iyi yolculuklar' diledi. Vatmanlar da öğrencilere teşekkür anonsu ile cevap verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Hafif Raylı Sistem Merkezi okul inceleme gezilerinin öncelikle bölgeye yakın okulların ziyaretleri ile devam edeceğini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile