Çocuklar Sehitkamil'in Sosyal Tesislerinde Egitiliyor

Çocuklar Sehitkamil'in Sosyal Tesislerinde Egitiliyor

Sehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü is birligince Sehitkamil Belediyesi’ne bagli aile merkezlerinde kuran kursu egitimi alan çocuklara yönelik, “Sosyal Medya Kullanimi ve Siber Suçlar Mücadele” konulu seminer düzenlendi. Seminerde çocuklara internet kullaniminin faydalari ve zararlari anlatildi.

Sehitkamil Belediyesi, sosyal tesislerde özellikle egitim amaciyla faaliyetlerini araliksiz olarak sürdürüyor. Seminer ve bilgilendirme toplantilarinda kurum ve kuruluslarin destegini alarak hareket eden Sehitkamil Belediyesi, uzman egiticiler esliginde çocuklarin suurlu bir sekilde yetismelerine imkan sagliyor. Sehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Il Emniyet Müdürlügü’nü bagli Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü is birligince Karacaoglan Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde kuran kursuna gelen çocuklara yönelik Sosyal Medya Kullanimi ve Siber Suçlarla Mücadele konulu seminer düzenlendi.

Toplum Destekli Polisler tarafindan çocuklara, çesitli konularda bilgiler verildi.

Özellikle çocuklara, sosyal medya kullanimi hakkinda, internetin faydalari ve zararlari anlatildi. Bunun disinda, sosyal medyada özel bilgilerin paylasilmamasi konusunda çocuklara çesitli uyarilarda bulunuldu. Çocuklar, Toplum Destekli Polislerin vermis olduklari bilgileri dikkatle dinledi.

"Çocuklarimiz sosyal medya kullanimi konusunda daha dikkatli olacaklardir"

Seminer hakkinda bilgi veren Karacaoglan Sosyal Tesisi Aile Merkezi Kuran Kursu hocasi Elif Açilan, “Okullarin tatil olmasiyla birlikte aile merkezimizde çocuklarimiza yönelik yaz kuran kursunu açtik. Çocuklarimiz, yaz dönemlerini en iyi sekilde geçirmeleri adina kursumuza geliyorlar. Kuran kursumuzda çocuklarimiza sadece kuran egitimi degil, çesitli seminerler ve toplantilarda düzenleyerek, hayatlarini etkileyebilecek konularda egitimlerde veriyoruz. Bugün de Sehitkamil Belediyemiz ve Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügünün isbirligi çerçevesinde çocuklarimiza Sosyal Medya Kullanimi ve Siber Suçlarla Mücadele konulu seminer düzenledik. Toplum Destekli Polisler tarafindan çocuklarimiza, sosyal medya kullanimi, internetin faydalari ve zararlari anlatildi. Çocuklarimiz bu konuda gerçekten çok bilgilendi. Inaniyorum ki, çocuklarimiz sosyal medya kullanimi konusunda daha dikkatli olacaklardir” seklinde konustu.

Bizlere verilen bilgilerden en iyi sekilde faydalaniyoruz

Bu tür seminerlerin kendileri açisindan önemli olduguna dikkat çeken kuran kursu kursiyerlerinden Sara Erdem ise, “Okullarin tatil olmasiyla bilekte yaz tatilimi en iyi sekilde degerlendirmek adina Karacaoglan Aile Merkezindeki kuran kursuna geliyorum. Burada Elif hocamiz sayesinde kuran ögreniyorum. Kuran egitiminin yaninda bizlere burada çesitli seminerlerde düzenleniyor. Bugün de Toplum Destekli Polisler tarafindan bizlere internet kullanimi konusunda seminer verdiler. Özellikle polis abi ve ablamiz tarafindan bizlere verilen bilgilerden en iyi sekilde faydalaniyoruz. Polis abimiz, sosyal medya kullanimi konusunda dikkatli olmamizi, internette en fazla günlük yarim saat zaman geçirmemizi, fazla zaman geçirmenin bizim zararimiza oldugunu söyledi.

Internette kötü kisilerin bulundugunu ve özel bilgilerimizin hiçbir sekilde paylasmamiz konusunda, kimseye inanmamamiz konusunda uyarilarda bulundu. Bizlerde, polis abimizin bize vermis oldugu uyarilara dikkatle uyacagiz, interneti fazla kullanmayacagiz, internette geçirdigimiz zamana dikkat edecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile