Çocuklar Stratonikeia Antik Kenti'nde Temsili Kazi Yapti

Mugla'nin Yatagan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret eden ögrenciler, düzenlenen etkinlikte tarihi alanda temsili kazi çalismasi yapti.

Yaz döneminde yapilacak telafi egitimine katilan ögrenciler, ögretmenlerinin nezaretinde antik kentte bir araya geldi.

Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti Kazi Baskani Prof. Dr. Bilal Sögüt'ten, kentte yürütülen kazi çalismalarina iliskin bilgi alan ögrenciler, ellerindeki çapa, mala ve firçalarla temsili kazi çalismasi gerçeklestirdi.

Kazi görevlilerince topraga gömülen imitasyon eserleri bulmaya çalisan çocuklar, eglenceli zaman geçirdi.

Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, gazetecilere, ögrencilerin akademik gelisimlerinin sosyal, duygusal, kültürel ve sportif etkinliklerle desteklenmesi amaciyla okul öncesi kurumlar ile ilkokul, ortaokul ve liselerde etkinlikler düzenlendigini söyledi.

Çocuklari antik kentte zaman yolculuguna çikardiklarini anlatan Çay, amaçlarinin çocuklari eglenirken ögrenebilecekleri etkinliklerle bulusturmak oldugunu kaydetti.

Kazi Baskani Sögüt ise UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi'nde yer alan, birçok medeniyete ev sahipligi yapan ve dünyanin en büyük mermer kentleri arasinda gösterilen Stratonikeia Antik Kenti'nin Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanli ve Cumhuriyet dönemlerinden izler barindirdigini vurguladi.

Ögrencileri antik kentte agirlamaktan büyük mutluluk duyduklarina deginen Sögüt, gelecegin arkeologlarina tarihi yapilari anlatmanin ayri bir heyecan oldugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile