Havza Kaymakamliginin destekleri ile çocuklarin; psiko-sosyal gelisimlerinin desteklenmesi, toplum uyumlarinin saglanmasi, ülkedeki tarihi degerleri yerinde görmeleri ve tanimalari amaciyla düzenlenen 3 günlük Bursa-Çanakkale gezisine 14 çocuk katildi.
Çocuklar üç gün boyunca Bursa’da Yesil Cami, Ulu Cami, Muradiye Külliyesi, Panorama Müzesi, Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbesi, Saat Kulesi ve tarihi Kozahan’i ziyaret etti. Daha sonra ise Çanakkale’ye geçen çocuklar Sehitlik Aniti, Aynali Çarsi, Çanakkale Sihhiye Açik Hava Müzesi, Çanakkale Savasi Tabyalari ve Deniz Müzesi’ni gezdi.
Gezi hakkinda bilgi veren Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sezen Necla Mutlu Güvendi, “Çocuklarimizin bu ziyaretlerde yaz tatili süreçlerinde farkli kültürleri gözlemlemeleri ve milli degerlerimizi tanimalari, çocuklarimizin kültürel zenginliklerini artirmalari, yeni yerleri gözlemleyerek tarihimiz hakkinda yerinde bilgi edinmeleri ve bu sayede, ülkemiz ve tarihi gelisimi hakkinda daha donanimli hale gelmeleri saglandi. Çocuklarimiza bu imkanin saglamasindan ötürü çocuklarimiz, sahsim ve kurumum adina Havza Kaymakamimiz Sayin Mustafa Ayvat’a tesekkür ederim” dedi.
Çocuklara Bursa-Çanakkale Gezisi
Samsun Havza Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü bünyesinde Okul Destek Projesi’nde yer alan ve Gençlik Merkezi üyesi olan çocuklara Bursa ve Çanakkale illeri gezdirildi.



















