''Çocuklarda Günes Gözlügünü Ihmal Etmeyin''

''Çocuklarda Günes Gözlügünü Ihmal Etmeyin''

Çocuk Sagligi ve Hastaliklari uzmani Dr. Ögretim Üyesi Murat Cömert, ’’Ebeveynler günes gözlügü kullanirken, çocuklarini da ihmal etmemesi gerekir. Çocuklara günes gözlügü alirken kaliteli olmasina dikkat etmek gerekir. Göz sagligi için uygun olmayan, kalitesiz sertifikasiz günes gözlükleri faydadan çok zarar verebilmektedir’’ dedi.



Medipol Üniversitesi Çamlica Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari uzmani Dr. Ögretim Üyesi Murat Cömert, çocuklarda günes gözlügü kullanimina dikkat çekti. Ebeveynlerin günes gözlügü kullanirken, çocuklarini da ihmal etmemesi gerektigini söyleyen Dr. Ögretim Üyesi Cömert, ’’Günes gözlügü yalnizca yaz aylarinda degil, günesli kis aylarinda da kullanilmalidir. Özellikle yaz ayi döneminde çocuklar sahil kenarinda ya da parklarda bolca vakit geçirdigi için, göz sagligi açisindan günes gözlügü kullanimini ihmal etmemeliyiz’’ dedi.



’’Saat 12.00-16.00 arasi günese çikmayin’’

Günes isinlarina dikkat çeken Dr. Cömert, ’’Çocuklarimizla disarida vakit geçirirken onlarin maruz kalacaklari günesin zararli isinlari olan ultraviyole isinlari (UVA-UVB) hesap etmekte fayda vardir. Kendimiz için günes gözlügü kullanirken, çocuklarimizi bu konuda ihmal edebilmekteyiz. Çocuklara günes gözlügü alirken kaliteli olmasina dikkat etmek gerekir. Göz sagligi için uygun olmayan, kalitesiz sertifikasiz günes gözlükleri faydadan çok zarar verebilmektedir. Özellikle isinlarin yeryüzüne dik geldigi öglen 12.00-16.00 arasinda disari çikmamaya özen göstermek gerekir. Ayrica yansiyan isigin fazla oldugu deniz kenarlarinda gözlük kullanimi açisindan daha dikkatli olmak gerekir. Kullanacaginiz gözlüge faydasi olmasi açisindan genis siperli sapka kullanilmasi gözlerin korunmasinda önemli bir rol üstlenecektir. Ayrica günes gözlügü yalnizca yaz aylarinda degil, günesli kis aylarinda da kullanilmalidir’’ seklinde konustu.



Gözlük alirken dikkat edilmesi gerekenlere deginen Dr. Cömert, ’’Öncelikle alacagimiz gözlügün garantili ve sertifikali olmasina dikkat edelim. Seçtiginiz gözlük yüzde 100 UV filtreli olan bir gözlük olsun. Hem cam hem de çerçeve kaliteli ve kirilmayan materyalden seçilmelidir. Gözlük camlari polikarbonat içerikli olmalidir. Polikarbonat camlar hem dayanikli hem de yüzde 100 UV filtreli olan camlardir. Kirilmaya dayaniksiz olan reçinelerden üretilmis olanlar tercih edilmemelidir. Çerçeve de ayni sekilde kirilmaya dayanikli olmalidir. Gözlük çocugumuzun yüzüne tam oturmalidir, küçük olanlar korumada etkisiz kalirken, büyük olanlarda ise sik sik düsme durumu yasanacaktir. Hem gözlügün düsmesini önlemek, hem de kullanim kolayligi açisindan arkadan bantli olan günes gözlükleri tercih edilebilir. Çocugumuz darbe alacagi veya düsebilecegi oyunlar oynarken günes gözlügü kullanmamalidir. Günes gözlügünün çerçevesi kimyasal maddeler barindirmamali, yoksa hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlar olusturabilir’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile