Çocuklarda Saglikli Beslenme Ve Spor Konferansi

Çocuklarda Saglikli Beslenme Ve Spor Konferansi

Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Elazig Cimnastik Atölyesinin birlikte düzenledigi 3-15 yas arasi sporcu ögrencilere yönelik ’Çocuklarda Saglikli Beslenme ve Spor, Çocuk Akran Iliskisi ile Ebeveyn Çocuk Iliskisi’ konferansi gerçeklestirildi.

Nurettin Ardiçoglu Kültür ve Kongre Merkezinde ’Çocuklarda Saglikli Beslenme ve Spor, Çocuk Akran Iliskisi ile Ebeveyn Çocuk Iliskisi’ üzerine yapilan konferansta sosyolog Ayse Aslan Sekerci, gençlik çalisani Ferhat Kerem Çiçek, diyetisyen Aliye Gür Orman konusma gerçeklestirdi. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan programda, sporla ugrasan 3-15 yas çocuklara yönelik beslenme, çocuk akran iliskisi ve spor konularinda bilgi verildi.

Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdulsamet Eren burada yaptigi konusmada, "Çocuklarimizi önemsiyoruz, gelecegimizi ekrana bagimli bir gençlik olmamasi için sizlerin öncülügünde çocuklarimiz daha sosyal, daha dis dünyayla iletisim halinde ve akranlari ile sohbet içerisinde olmasini saglamaliyiz. Çocuklarimizin, gençlerimizin genellikle okul programlari yogun oluyor, bu sebeple çocuklarimizin gençlerimizin sanat, spor ve sosyal faaliyetlerinde azda olsa sekteye ugruyor. Biz ebeveyn olan sizlere sunu öneriyoruz bu sene içerisinde okullarimizda ögrencimizi bilimsel testler ile yetenek taramasina dahil ediyoruz, kendi yeteneklerine göre spor branslarina yerlestirilecekler. Gençlerimizi gençlik merkezlerimize ve spor tesislerimize davet ediyoruz. Gençlik merkezlerimizde akranlari bulusuyor onlar ile akil ve zeka oyunlari, müzikler ve halk oyunlari ile kaynasiyorlar. Spor tesislerimizde antrenörlerimizin esliginde spor ile fiziksel gelisimleri için önemli adimlar atiyor, kazanma, kaybetme ve paylasma duygularini kazaniyorlar. Konferans gerçeklestirilmesinde büyük emegi olan Cimnastik atölyesini degerli hocalarina, birbirinden degerli konusmacilarimiza, gençlik liderlerimize ve siz degerli ailelerimize tesekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile