Çocukların En Önemli Öğünü Kahvaltı

Çocukların En Önemli Öğünü Kahvaltı

Yaz mevsiminde ebeveynleri uyaran uzmanlar çocukların yemek öğünlerine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, kahvaltının çok büyük önem taşıdığının altını çizdiler.

Aksaray Şammas Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erhan Kırlı, yaz mevsiminde çocukların biraz geç kalktıklarına dikkat çekerek, “Yazın çocuklarımız geç kalktığı için ve geç kahvaltı yaptığı için öğün sayısı 2’ye inmemeli. Çünkü her mevsimde olduğu gibi yazın da kahvaltı en önemli bir beslenme unsuru. Çocuklarımız yaz aylarında kahvaltılarında vücudun temel ihtiyaçlarını karşılayacak karbonhidratı bol şeyler tercih etmesi, mesela bunlardan ekmek olabilir, meyve olabilir, meyve suyu olabilir ve tahıllı şeylerden gevrekler olabilir. Yine demir içeriği yüksek yumurta ve pekmez gibi gıdaları, kemik gelişimi için kalsiyumdan zengin süt ve peyniri ve kabızlığı engellemek için de meyve sebze ve kepekli tahılların olduğu bir kahvaltıyı tercih etmelerini öneririz” dedi

Yazın çocukların öğününe dikkat ettiklerini belirten anneler ise, “Özellikle süt ve meyveye daha çok ağırlık veriyoruz. Daha çok çorbalarda, etli yemeklerden kıstık biraz. Evet, daha fazla meyve suyu, sıvı gıdaları daha fazla alması, hafif yiyecekler yemesini sağlıyorum" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile