Çocuklarin Gözünden Izmit'in Tarihi Sergileniyor

Çocuklarin Gözünden Izmit'in Tarihi Sergileniyor

Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen çocuk senligi ve fotograf yarismasinda dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. Çocuklarin çektikleri essiz fotograflarin yer aldigi "Çocuk Gözüyle Müzemi Fotografliyorum" sergisi ise Nikomedia Sanat Galerisi’nde ziyarete açildi.

Izmit Belediyesi, Kocaeli Fotograf Sanati Dernegi ve Nikomedia Kazilari Izmit Kültür, Sanat ve Egitim Vakfi ortakligiyla Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nde fotograf yarismasina katilan çocuklara ödülleri takdim edildi. Ayrica çocuklarin çektikleri fotograflardan olusan ve açilisi gerçeklestirilen "Çocuk Gözüyle Müzemi Fotografliyorum" sergisi Nikomedia Sanat Galerisi’nde 25 Haziran tarihine kadar ziyaretçilerini agirlayacak.

"Çocuklarin yasadiklari kentin tarihini merak etmesi, ögrenmesi çok kiymetli"

Izmit’in kültürel tarihini destekleyen projelere imza attiklarini belirten Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Kentimizin tarihine isik tutacak çalismalara ev sahipligi yapiyor olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bugün burada, Kocaeli Fotograf Sanati Dernegi (KASK) ve Nikomedia Kazilari Izmit Kültür Sanat ve Egitim Vakfi (IZKSV) is birligi ile gerçeklestirdigimiz muhtesem bir etkinligin sevincini ve gururunu yasiyoruz. ’Çocuk Gözüyle Müzemi Fotografliyorum’ adini verdigimiz çocuk senligi ve fotograf yarismasi çerçevesinde bir aradayiz. Bu etkinlik, gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin sanat ve kültürle bulusmalarini saglamak, onlara arkeoloji ve müzecilik konularinda bilgi ve deneyim kazandirmak amaciyla düzenlendi.

8-16 yas arasindaki çocuklarimiza fotograf çekimi egitimi verildi ve Kocaeli arkeolojisi ile ilgili önemli bilgiler aktarildi. Çocuklarin yasadiklari kentin tarihini merak etmesi, ögrenmesi çok kiymetli. Izmit 3 bin yillik çok ciddi bir tarihe sahip. Topragin alti üstünden daha zengin dedigimiz muhtesem bir kültürel farkindalik ve essiz eserlere sahip nadide kentlerden bir tanesi. Bu çalisma bizim için önemli. Çocuklarimizin sanat algilarini gelistirmelerine ve kültürel mirasimiza dair farkindalik kazanmalarina yardimci olduk" dedi.



"Farkindalik olusturalim istedik"

Kocaeli Fotograf Sanati Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Duygu Nazire Kasikçi, "43 yildir Kocaeli’de fotograf sanatinda öncü olmaya çalisan bir dernegiz. Bununla beraber Izmit’in tarihi ve kültürel degerlerinin korunmasi ve yasatilmasi için emek veren Nikomedia Kazilari Izmit Kültür, Sanat ve Egitim Vakfi’na da tesekkür ediyoruz. Böyle bir birliktelikle öncelikle Kocaeli Arkeoloji Müzesini fotograflayalim, farkindalik olusturalim istedik. Çünkü Kocaeli’de yasayip hala müzeyi ziyaret etmeyen birçok kisi var. Izmit’in tarihi önemini fotograf sanati ile bulusturarak göstermek istedik" ifadelerini kullandi.

Nikomedia Kazilari Izmit Kültür, Sanat ve Egitim Vakfi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Feyzullah Yavuz Ulugün ise çocuklari tebrik ederek, "Kentimizin çok degerli sivil toplum örgütlerinden biri olan Kocaeli Fotograf Sanati Dernegi ile ortak bir çalisma gerçeklestirdik. Amacimiz çocuklarimiza kentimizin kültürel mirasinin var oldugunu göstermek. Sonra da ne kadar önemli oldugunu ögretmekti. Sergiyi gezdiginizde çocuklarin çektikleri fotograflara hayran kalacaksiniz. Tüm çocuklarimizi kutluyorum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile