Çocuklarin Günü 102. Yilinda Da Coskuyla Kutlandi

Çocuklarin Günü 102. Yilinda Da Coskuyla Kutlandi

Ordu’nun Ünye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, coskuyla kutlandi. Ünye Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami töreninde konusan Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir siariyla Türk milletinin iradesinin temsil eden 1. TBMM 23 Nisan 1920 günü açildi. Bugün Türk milletinin kendi kaderini kendi eline aldigi imani tam, kahraman bir ulusun saha kalktigi, haklarini kazanarak egemen oldugu ve bunu bütün dünyaya ilan ettigi gündür. Ulusumuzun milli egemenlikle taçlandirdigi bu essiz zafer Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan bayram olarak çocuklara armagan edilmistir. Milli egemenlik mücadelemizin de dönüm noktasi olan bu tarih dünyada çocuklara armagan edilen ilk ve tek bayram olarak da essizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayrami çocuklara armagan etmesi gelecegin teminati olan çocuklarimizi duyulan sevgi, güven ve inanicin bir ifadesidir. Onun içindir ki; gerek ülkemizin gerekse dünyanin içinden geçmekte oldugu bu zor süreçte milletimizin duasi kuvvetimizin kaynagi sinirsiz hayalimiz olan çocuklarimiz istikbalimizin en güçlü teminatidir. Yarina bakan yüzümüz, aydinlik gelecegimiz olan evlatlarimiza olan inancimiz ve güvencimiz bu süreçte bizleri dimdik ayakta tutarken daha büyük isler basarmak için ilham ve güç vermektedir. Gözümüzün bebegi sevgili çocuklar; sizler bu ülkenin yarini, umudu, en güzel rüyasi, en büyük zenginligisiniz. Bu duygu ve düsüncelerle TBMM’nin kurulusunun 102. yildönümün de Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Kurtulus Savasi kahramanlarini, bize bu vatani emanet eden tüm sehit ve gazilerimizi saygi ve rahmetle aniyor; sevgi dolu yürekleriyle bugüne anlam katan tüm çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayrami’ni sevgiyle kutluyorum” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan program çesitli etkinlikler, gösteriler, halk oyunlari, yüz boyama, ip atlamaca, kaykay, uçurtma, sarki söyleme gibi bir çok renkli gösterilerle devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile