Çocuklarinin Büyüdügü Çay Ocaginda Simdi Çocuklarinin Yardimcisi Oldu

Çocuklarinin Büyüdügü Çay Ocaginda Simdi Çocuklarinin Yardimcisi Oldu

Konya’da yaklasik 23 senedir çaycilik yapan ve çocuklarini yaninda büyütüp evlendiren 67 yasindaki Adnan Uyan, çalismayi çok sevdigini belirtirken, simdilerde ilerleyen yasina ragmen çay ocaginda çocuklarina yardim ediyor.

Konya’da dogup büyüyen Adnan Uyan (67), 20 yil önce tarihi Iplikçi Camisinin arka sokaginda çay ocagi açti. 5 çocugunu çay ocaginda büyüten Uyan, simdilerde ise 1 oglu ve 2 torununa yardim etmek için her gün sabah erken saatlerde çay ocagini açiyor. Gelen müsterilerin siparislerini alan Adnan Uyan, daha sonra elindeki telsizi ile torununa haber veriyor. Torunu ise siparisleri hazirlayip müsterilere servis ediyor. Gücü yettigi sürece, ömrünün sonuna kadar meslegini devam ettirmek isteyen Uyan, meslegini çok sevdigini ifade etti.



“Çocuklarim beni hiç birakmadi”

Hayata esnaf olarak atildigini ifade eden Adnan Uyan, “20-23 senedir çaycilik ile ugrasiyoruz. Burayi 2008 yilinda açtim. Benim 4 oglum, 1 de kizim var. Hepsi evlendirdim. 16-17 torunum var. Çocuklarim beni hiç birakmadilar. Halen bir oglumla birlikte çalisiyoruz. Tüm çocuklarimi bu isi yaparak büyüttüm. Burada evlendiler” dedi.



“Buraya gelen ögrenciler okullari bitse de dayilarini terk etmez”

Kahve ile çay ocagi arasindaki farki anlatan ve kendilerinin çay ocagi islettigini anlatan Adnan Uyan, “Kahve ile çay ocagi arasinda fark var. Biz çay ocagi isletiyoruz. Kahve dedigimiz zaman isin içine oyun girer. Bizim çay ocaginda çay basta olmak üzere meyve suyu da sikariz. Müsteri ne istiyorsa çocuklarim ile birlikte ona göre hizmet etme gayreti içindeyiz. Gençlerimiz dayi olarak tanirlar beni. Dayinin yeri olarak bilirler. Üniversite ve lise ögrencileri olsun yillardir buraya gelirler, giderler. Buraya gelen ögrenciler okullari da bitse dayilarini terk etmezler. Devamli yollari düstügü zaman da muhakkak çaylarini içerler. Sohbetlerimizi yapariz birlikte, dertlerimizi dinleriz. Onlar gelirler çaylarini içerler, ücretlerini öderler, dayilarin da dualarini alirlar” seklinde konustu.



“Burada çocuklarima yardimciyim”

Çocuklarinin patronu degil sadece yardimcisi oldugunu ifade eden Adnan Uyan, “Ben burada çocuklarima yardimciyim. Buraya geliyorum hem sohbet hem muhabbet hem vakit geçirme bakimindan benim için çok güzel bir sey. Gelen dostlarimizla hasbihal ediyoruz. Insallah ömrümüz yettigince çalisir, gücümüz dermanimiz kesilirse belki o zaman ticareti birakiriz. Çünkü ben isimi severek yapan bir insanim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile