Çocuklarinin Hastaligina Teshis Konulup, Tedavi Ettirmek Istiyorlar

Çocuklarinin Hastaligina Teshis Konulup, Tedavi Ettirmek Istiyorlar

Ordu’da yasayan evli çift, 10 yasindaki çocuklari Metehan’a tam anlamiyla teshis konulup, tedavi edilmesini istiyor. Serebral palsi hastasi oldugu düsünülen çocuk, akranlari gibi yürüyüp oynayamadigi gibi siringa ile özel mama ile besleniyor, sürekli olarak yatakta hareketsiz duruyor.

Altinordu ilçesinde yasayan Nazmiye-Durmus Bodur çifti, 11 yil önce aldiklari bebek haberiyle mutlu oldu. Anne karninda yapilan kontrollerde hiçbir sorun görülmeyen ve dünyaya gelen bebege ‘Metehan’ adi verildi.

Çift, yaklasik 5 aylik olan bebeklerinin herhangi bir tepki vermedigini ve akranlari gibi göz temasi kurmadigini fark edince hasta olabilecegini düsündü.

Yüzde 100 engelli raporlu

Farkli hastanelerde ameliyat da olan ve suanda 10 yasinda olan Metehan’a doktorlar tam olarak teshis koyamadi, tedavi de edemedi. Aile, yüzde 100 engelli raporu bulunan çocuklarinin hastaligina teshis koyup tedavi edebilecek bir doktor bulabilmek istiyor.

Ayrica Metehan’in yatak yerine dik durabilmesi için dik durma sehpasi gerekiyor. Bu nedenle Ordu Valiligi’nin izni ile yardim kampanyasi baslatildi. 100 bin TL olan sehpanin fiyatini karsilamayi durumlarinin olmadigini söyleyen aile, bu konuda destek beklediklerini, kampanyanin 5 ay süresinin kaldigini belirtiyor.

“Henüz net bir teshisi yok”

Anne Nazmiye Bodur, “Oglum Metehan 10 yasinda, agir engelli raporu var ve dogustan bu sekilde. Yutma refleksi olmadigi için karnindan besleniyor. Henüz net bir teshisi yok, bunun için Ankara’ya gidip geliyoruz. Fizik tedavi disinda da bir tedavisi yok, epilepsisi de var. Teshisi olmadigi için hastaliginin adi yok, bu nedene iletisime geçebilecegim bir aile de yok” diye konustu.



“Adi olmayan bir hastalik da olabilirmis”

Son olarak Ankara’da bir test yaptirdiklarini ve orada da hastaliga dair bir sey çikmadigini kaydeden Bodur, “Söylediklerine göre dünyada adi bilinmeyen bir hastalik da olabilirmis. Hiçbir fiziksel hareket yapamiyor, sürekli olarak yatiyor. Kimi zaman söylenenlere gülüyor, tepki veriyor” ifadelerine yer verdi.

“Dik durmasi organlari için gerekli”

Metehan için dik durma sehpasi almak istediklerini, bunun için Ordu Valiligi izniyle bir yardim kampanyasi baslatildigini aktaran anne Nazmiye Bodur, sunlari söyledi:

“Bu sehpa da 100 bin TL civarinda. Oglumun sürekli yataga bagli kalmasini istemiyorum. Henüz tanisi olmadigi için tedavisinin olup olmadigi bilinmiyor. Suan kampanyamizin 5 ayi kaldi, doktorlari, Metehan’in dik durmasinin organlari ve kendisi için daha iyi olacagini söylediler. Yasitlari suanda okula gidiyor ama Metehan evde.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile