Çocukluk Zamaninin Motosikletleri Is Yerinde Bas Taci Yapti

Çocukluk Zamaninin Motosikletleri Is Yerinde Bas Taci Yapti

Karaman’da bir esnaf çocukluk yilarinda binmekten keyif aldigi iki motosikleti hurda fiyatina satin alarak bakimini yaptirdiktan sonra is yerindeki odasina yerlestirdi.

Motosiklet ve bisiklet satisi üzerine is yeri bulunan Halit Özel, 40 yil önce çocukluk yillarinda bindigi motosikletleri buldugu için çok mutlu oldugunu söyledi.

Karaman’da motosiklet yogunlugunun 80’li yillardan itibaren artmaya basladigini belirten Özel, “O döneme kadar sinirli çesitlilikte olan motosiklet, 80’li yillardan itibaren farkli marka ve modellerle sokaklari süslüyordu. Ben o dönem babamin motosiklet-bisiklet tamirhanesinde çirak olarak çalisiyordum. Küçük bir çirakken evimizin geçim kaynagi olarak gördügüm motosikletler, zamanla hobiye daha sonra ise tutkuya dönüstü. Gençlik yillarimdan itibaren çesitli motosiklet markalarini gerek orijinal haliyle gerekse modifiye ederek kullandim. Her firsatta gezip dolasma isteginden dolayi harçligimi da haftaligimi da belli bir dönem bu tutkuya harcadim. Günümüzde bünyesindeki marka ve modeller itibariyle motosiklet sektörü çok büyüdü. Her yeni çikan modelin öncekine nazaran daha farkli özellikleri bulundugundan sürücüye kullanim rahatligi da sunuyor. Yeni nesil motosikletlere karsin bu modeller ise sürücüsünü adeta geçmise götürüyor. Iste bu nostaljik durum her türlü konforun önüne geçiyor” dedi.



“Motoru çalistirdigimda gençligimi hatirliyorum”

Halit Özel, zamanla kullanimi kalmayan bu modellerin bir süre garajlarda bekletildikten sonra çogu zaman hurdaya verildigini anlatarak, "Elimdeki her iki motoru da hurdaya verilecegini duyunca pazarlik yaparak satin aldim. Hakikaten de hurda denilecek durumdaydilar, bu yüzden aldigim fiyatin 10 katindan fazla masraf ettim. Bir taraftan hurdaya verilmesine gönlüm razi olmadi, diger taraftan ise iki oglum var onlar için hatira olarak düsündüm. Satin aldiktan sonra tamirat, boya ve diger bakimlarini yaparak çalisir vaziyete getirdim. Her ikisi de kullanilabilir durumdalar ancak, eskiden oldugu gibi çok sik kullanma imkâni bulamiyorum. Is yerimin makam odasinda tuttugum motosikletleri, kentte trafik akisinin az oldugu dönemlerde çikartip sehir turu yapiyorum. Zaman ve mekan degisiyor, teknoloji degisiyor ancak, bazi zevkler degismiyor. Çalistirip üzerine oturdugum her an, tipki gençligimdeki gibi heyecan duyuyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile