Coffy'den Tek Fiyata Kahve Satisi

Coffy'den Tek Fiyata Kahve Satisi

Türkiye’nin en hizli büyüyen, ilk tek fiyatli dijital kahve markasi Coffy, büyüme istikrarini sürdürüyor. 2019 yilinda Istanbul Kadiköy’deki ilk magazasiyla müsterileriyle bulusan marka, 100’üncü subesini Diyarbakir’da açti.

Türkiye’nin en hizli büyüyen kahve markasi Coffy, hem magaza hem de il bazinda yayginlasmaya devam ediyor. Uluslararasi pazarda yaklasik bin subelik deneyimi bulunan DP Eurasia Group’un bünyesinde 2019 yilinda dogan marka, 100’üncü subesini Diyarbakir’da açarak operasyonlarini 22 ile yaydi. Diyarbakir’in Kayapinar ilçesinde 1000 metrekarelik alanda, 500 kisilik oturma kapasitesiyle açilan Coffy, kaliteli kahve deneyiminin yani sira Coffy magaza konseptiyle dizayn edilmis açik ve kapali alanlariyla Diyarbakirlilar için yepyeni bir sosyallesme mekani.

Yüzde 100 Arabica çekirdeklerle hazirlanan kahvelerini ustalikla müsterilerine sunan marka, günün her anina uygun; kahvaltiliklar, sandviçler, tatlilar ve atistirmaliklardan olusan yiyecek menüsüyle de yeni nesil kahveciligin tüm standartlarini karsiliyor. Marka, züzde 100 müsteri memnuniyeti ilkesiyle hem fiziksel magazalarindan hem de Coffy App’ten her bir müsterisinin memnun ayrilmasini önemsiyor. Marka, kaliteli kahvedeki ustaligini ulasilabilir düzeydeki tek fiyat modeliyle harmanlayarak rekabet sahasinda giderek güçleniyor.

Zincir kahve sektöründe ezberleri bozuyor

“Kaliteli kahveyi uygun fiyata içmek herkesin hakki" diyen marka, pek çok yenilikçi özellikle kahve sektöründe farklilasiyor ve tüketici tercihlerinde ilk siralara oturuyor. Türkiye’nin ilk tek fiyatli kahve noktasi olan ve müsterilerinin sadece hangi kahveyi içmek istedigine karar vermesine odaklanan marka, ayni boy tüm kahveleri ayni fiyata sunarak tüketicisinin fiyat konusunda kafa karisikligini önlüyor.

Marka ayrica, Kolombiya ve Etiyopya’dan gelen yüzde 100 Arabica çekirdeklerle hazirlanan kaliteli ve lezzetli kahvelerini, sektörde fark olusturan uygun fiyatlarla tüketicileriyle bulusturuyor. Müsterileri, Coffy App üzerinden verilen siparislerde siparislerini sira beklemeden magazalardan alabiliyor. Coffy’i rakiplerinden ayiran en önemli özelliklerinden biri olan ‘beklemeden al’ entegrasyonu sayesinde tüketiciler magazaya yaklasirken uygulama üzerinden siparislerini verebiliyor. “Siparisimi hazirla” diyenlerin kahveleri, magazalara geldiklerinde sicak bir sekilde onlari bekliyor. Üstelik uygulamaya üye olan herkes ilk kahvesini ücret ödemeden alabiliyor. Tüketiciler, Coffy sadakat programi kapsaminda her 5 siparisinde 1 ücretsiz kahvenin keyfine variyor. Coffy, ödüllü kahveleri ve yenilikçi uygulamalariyla kahve tutkunlarinin yeni tercihi olarak yakin bir gelecekte sektörü domine edeceginin sinyallerini veriyor.

Açilista konusan DP Eurasia Group CEO’su Aslan Saranga, Türkiye’deki kahve sektörünün yaklasik 13 milyarlik bir pazar oldugunu söyledi.

Dünya ile karsilastirdigi zaman, küçük bir pazar ama çok hizli büyüdügünü belirten Saranga, “Kahve pazarinin su anda en hizli büyüyen gida sektörlerinden biri oldugunu söyleyebilirim. Kahve sektöründeki trendlere baktigimizda, son dönemde espresso bazli kahvelerin çok ciddi oranda tercih edildigini görüyoruz. Simdi de Türk markalarin sistemde çok hizli olarak büyüdügünü gözlemliyoruz. Biz de Coffy olarak bundan dört sene evvel pazara girdik” dedi.



“En önemli özelliklerinden biri, dijital aplikasyonunuzla önceden siparis verip hiç beklemeden kahvenizi alabilmeniz”

Tüm rakiplerden farkli bir strateji kurmaya çalistiklarini ifade eden Saranga, söyle konustu:

“Su anda piyasadaki en farkli kahve markasi oldugumuzu söyleyebiliriz. Coffy’nin en önemli özelligi tek fiyatli dijital kahve markasi olmasi. Kahve sektörü için çok büyük bir yenilik. Diger markalara göre büyük bir fiyat avantaji sagliyor. Markanin en önemli özelliklerinden biri de dijital aplikasyonunuzla önceden siparis verip hiç beklemeden kahvenizi alabilmeniz. Yaptigimiz bütün testlerde en kaliteli kahve seçildi kahvemiz. Yüzde 100 Arabica kalitesinde. O yüzden piyasaya yeni bir soluk, yeni bir trend getirdigimizi düsünüyoruz.”

“Bizim kahve çesitlerimiz espresso bazli. Sütlüsü, sütsüzü, espresso miktarinin artirildigi, vanilya gibi aromalarla tatlandirildigi gibi çok genis yelpazede kahve çesidimiz var. Bubble tea gibi farkli çay çesitlerimiz de mevcut. O yüzden piyasadaki en genis menüye sahip firmalardan biri oldugumuzu söyleyebilirim” diyen Saranga, “Bizim satislarimizin yüzde 20’si aplikasyon üzerinden oluyor. Kahve yerlerindeki siparis ve sira bekleme süresi bazen uzayabiliyor. Ama bizim aplikasyonumuzdan siparis verdiginiz zaman önceden siparis verip kahvenizi alabiliyorsunuz. O yüzden dijitallesmede iddialiyiz. Coffy’’nin Türkiye’deki en iyi dijital altyapilardan birine sahip oldugunu u düsünüyoruz. Çok farkli büyüklükte dükkanlarimiz, konseptlerimiz var. AVM’ler de var, küçük corner dükkanlarimiz da var. Örnegin, bu dükkanimiz bin metrekare. Su ana kadar açtigimiz en büyük dükkanlardan biri. Kahve isi yaptigimiz için lokasyonun görünür, yaya trafiginin yüksek oldugu iyi seviyede yerler olmasi gerekiyor” seklinde konustu.

Pizza Restoranlari A.S. çatisi altinda ilk subesini Ekim 2019’da Istanbul Kadiköy’de açan Coffy; “Tek Fiyatli Kahve Noktasi” konseptiyle Türk kahve kültürünün gelecegini sekillendirmek üzere yola çikti. Marka; aktif ve yeniliklere açik ekibi, sektörde benzeri bulunmayan konsepti ve yatirimcilara sundugu güçlü franchising sistemi ile kisa zamanda büyüme adimlari atti. Operasyonlarini Türkiye’nin 22 iline yayilmis 100 subesiyle yürüten marka, 2024 yil sonunda itibariyle 200 subeyle Türk kahve sektörünün en önemli oyuncularindan biri olmayi hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile